Για την προσπάθεια προσαγωγής μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Για την προσπάθεια προσαγωγής μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Tην Τετάρτη 04/08 μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι, μετά από συνεχείς καταγγελίες φαντάρων και γονιών για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Μετά από κλήση της διοίκησης του στρατοπέδου, κλιμάκιο της αστυνομίας προσπάθησε να κάνει προσαγωγή στα μέλη της ΕΑΣ, χωρίς μάλιστα να τους αναφέρει το λόγο της προσαγωγής τους και αφήνοντας υπονοούμενα ότι θα πάνε στην ΓΑΔΑ για σύλληψη. Τελικά, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συντρόφων, οι αστυνομικοί προέβησαν σε μια εξακρίβωση στοιχείων και αποχώρησαν.
Με σαφή στόχο την τρομοκράτηση της ΕΑΣ και του δικτύου Σπάρτακος (μετά και την αποτυχία καταδίκης του δικτύου Σπάρτακος το Μάιο), το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει omerta μέσα στα στρατόπεδα, να σιγήσει τις ανατρεπτικές φωνές που τα βάζουν με τα φιλοπόλεμα σχέδια της αστικής τάξης και του ελληνικού στρατού, με το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό, που εναντιώνονται στον εθνικισμό, το ρατσιστικό δηλητήριο και το αντιπροσφυγικό μένος. Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια του κρατικού δόγματος νόμος και τάξη, που καταλήγει να απειλεί αγωνιστές με προσαγωγές και συλλήψεις ακόμα και σε απολύτως ειρηνικές κινητοποιήσεις.
Δε θα τους περάσει! Η αυταρχική θωράκιση του κράτους απέναντι στο λαϊκό κίνημα, πάει χέρι-χέρι με ένα στρατό που για να μπορεί να παίζει τον ρόλο του τοποτηρητή του ΝΑΤΟ και των καπιταλιστών, κυνηγάει να εξαλείψει εντός του όσους φαντάρους δε δέχονται να παίζουν το ρόλο του αναλώσιμου και δε σκύβουν το κεφάλι. Με οργανωμένη πάλη στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, αλλά και στα στρατόπεδα θα αγωνιστούμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας, ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση-φτώχεια-πόλεμο-φασισμό!

Καταδικάζουμε την απρόκλητη προσπάθεια προσαγωγής των συντρόφων μας!

Κάτω τα χέρια από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος!

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση