2 χρόνια χωρίς εκείνη… Η Ζackie απαιτεί δικαιοσύνη!

2 χρόνια χωρίς εκείνη… Η Ζackie απαιτεί δικαιοσύνη!

21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie-Oh ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙA+ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen δολοφονήθηκε σε κοινή θέα από μαγαζάτορες, αστυνομία και αδιάφορους περαστικούς που δεν έκαναν τίποτα. Λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από ένα μανιασμένο πλήθος που είδε στο πρόσωπο της Ζackie μια ζωή χωρίς αξία, γιατί από την πρώτη στιγμή παρουσιάστηκε ως “πρεζάκι” και “ληστής” που μπήκε στο μαγαζί του “τίμιου” νοικοκυραίου μαγαζάτορα για να κλέψει. Ωστόσο, τα βίντεο και οι μαρτυρίες που βγήκαν μετέπειτα στο φως αποκάλυψαν το ψέμα των ΜΜΕ και των δολοφόνων της Ζάκι. Η Ζάκι δολοφονήθηκε επειδή η ατομική ιδιοκτησία μπήκε πάνω από την ανθρώπινη ζωή, επειδή ο κανιβαλισμός υπερίσχυσε κάθε ίχνους ανθρωπιάς.

Ο δολοφόνος του Ζακ έκανε ατάραχος δηλώσεις μπροστά στις κάμερες μόλις λίγο αφότου είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο, σκουπίζοντας τα τζάμια και τα αίματα μπροστά από το μαγαζί του, διατείνοντας πως “απειλήθηκε” και πως ο “δράστης” σκοτώθηκε από “ατύχημα” από τα τζάμια της τζαμαρίας που ο ίδιος έσπασε! Φυσικά πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε το ψέμα, αφού ο δολοφόνος-μαγαζάτορας και οι συνεργοί του -ανάμεσά τους και ένας ακροδεξιός μεσίτης- φαινόταν ξεκάθαρα στα βίντεο να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο που ποτέ δεν απείλησε κανέναν, που προσπαθούσε να κρατηθεί ζωντανός ενώ τον κλωτσούσαν με μένος. Η αστυνομία υπήρξε συνένοχη στο έγκλημα καθώς φτάνοντας στο σημείο συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, δίνοντας τα τελικά χτυπήματα. Ακόμη και όταν έφτασε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει το Ζακ, εκείνος ήταν δεμένος με χειροπέδες, παρότι ήταν ξεψυχισμένος. Την ίδια στιγμή περαστικοί και κόσμος που έπινε τον καφέ του στη Γλάδστωνος ήταν απλά θεατές σε ένα σκηνικό φρίκης, χωρίς να παρεμβαίνουν μπροστά σε μια βίαιη δολοφονία. Για όλα τα παραπάνω δύο χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μόλις δυο βδομάδες μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά του τέρας του φασισμού, του κανιβαλισμού που δεν έχει μοναδικό φορέα έναν πολιτικό σχηματισμό, αλλά διαχέεται και μέσα στις αντιλήψεις της κοινωνίας. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κουλτούρα της εξόντωσης του πιο “αδύναμου”, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, Όπως παλέψαμε για τη δικαίωση του Παύλου, του Σαχζάτ, της Ελένης θα είμαστε εκεί για τη δικαίωση της Zackie και τον καθένα/μια που το σύστημα δολοφονεί.

Κανένας/καμία δε μπορεί να νιώθει ασφαλής όταν η κοινωνική αποκτήνωση, η αστυνομική βία και η καταστολή γίνονται καθημερινότητα. Δε μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς όταν ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα δολοφονούνται, χλευάζονται, παρενοχλούνται, δεν έχουν ίσες ευκαιρίες σε παιδεία και εργασία. Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που ο κανιβαλισμός, η έμφυλη βία, οι ομοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις είναι κανονικότητα. Κανείς/καμία δε μπορεί να είναι ελεύθερος/η όσο υπάρχει ταξική εκμετάλλευση, όσο ζούμε σε έναν κόσμο έμφυλης, φυλετικής, σεξουαλικής καταπίεσης.

Για αυτό αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που οι ζωές μας θα μπαίνουν πάνω από τα κέρδη τους, που η ομοφοβία, η τρανσφοβία, ο σεξισμός δε θα χωράνε. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο μακριά και πέρα από τη σημερινή καπιταλιστική κοινωνία που θρέφει το τέρας του κοινωνικού εκφασισμού. Σε αυτό τον αγώνα δεν έχουμε συμμάχους καμία κυβέρνηση, καμίας απόχρωσης, καθώς η διαίωνιση της εκμετάλλευσης από πλευράς τους δε θα μπορούσε να φέρει σε καλύτερη θέση τα πιο καταπιεζόμενα κομμάτια της εργατικής τάξης. Για την Zackie και κάθε θύμα των πολιτικών τους θα είμαστε εκεί!

Να μην αφήσουμε τον κανιβαλισμό να κυριαρχήσει. Να παλέψουμε με το τέρας!

Κανένα άλλοθι για τους δολοφόνους της Ζάκι! Άμεση καταδίκη όλων των εμπλεκόμενων στη δολοφονία!

Όλες/οι στις 21 Οκτωβρίου στις 09.00 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4 (μεγάλη αίθουσα).

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση