21 Απρίλη: Συγκέντρωση-συναυλία και πορεία, ενάντια στην καταστολή και τις διώξεις

“Οι απεργίες κηρύσσονται σωρηδόν παράνομες και καταχρηστικές, οι διαδικασίες των σωματείων τίθενται υπό παρακολούθηση, ενώ επιβάλλεται το μέτρο της επιστράτευσης για την καθυπόταξη του αγώνα των εργαζομένων. Προετοιμάζονται νόμοι που θα καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία και θα επαναφέρουν το λοκ άουτ, δηλαδή το δικαίωμα του εργοδότη να κλείνει την επιχείρηση χωρίς να πληρώνει μισθούς για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να δεχθούν τους όρους του. Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο βίας και καταστολής…” αναφέρει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ο οποίος διοργάνωσε σύσκεψή την προηγούμενη Τρίτη στην ΟΛΜΕ για την οργανωτική προετοιμασία της συγκέντρωσης και πορείας που είχε αποφασιστεί από την παναττική συνέλευση του Συντονισμού στις 31/3.

Η καταδίκη σε 6-μηνη φυλάκιση 3 συνδικαλιστών εργαζομένων στους ΟΤΑ γιατί συμπαραστάθηκαν σε απεργία συναδέλφων του κλάδου τους, οι συνεχείς διώξεις του πρόεδρου του Σωματείου Λειτουργίας της Αττικό Μετρό Αντ. Σταματόπουλου για τις κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες, η επανάληψη της δίκης του δάσκαλου Θ. Αγαπητού για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη με την αποδοκιμασία του Φούχτελ και των τροϊκανών, οι δεκάδες τρομοκρατικές απολύσεις όσων αντιστέκονται στους χώρους δουλειάςενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, είναι τα καθημερινά στιγμιότυπα μιας σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου. Την σημαδιακή ημερομηνία της 21ης Απριλίου, 46 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έβαλε στο γύψο τις ελευθερίες του λαού, το δικαίωμά του να αγωνίζεται, ο αγώνας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό είναι επίκαιρος και επιτακτικός.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί μαζικά τους εργαζόμενους και άνεργους, τη νεολαία και το λαό να διαδηλώσουν την ερχόμενη Κυριακή 21/4, με συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής) με πορεία στη Βουλή. Στη συγκέντρωση και πορεία θασυμμετάσχουν πολλές συλλογικότητες, κινήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις, αγωνιστές της αντιδικατορικής πάλης.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές “Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι ανεξάρτητοι αγώνες των εργαζομένων και του λαού συνδέονται με τον αγώνα με την υπεράσπιση και διεύρυνση όλων των ελευθεριών που κατέκτησε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, στη μακρόχρονη διαδρομή του. Μόνη απάντησηείναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεση. Να παλαίψουμε για:

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια σε όλους τους αγωνιστές. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης.
Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, ελεύθερος συνδικαλισμός στους χώρους εργασίας. Ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Ενάντια σε κάθε παλιό και νέο νόμο που υπονομεύει το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση και στην ελεύθερη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Για την μη εφαρμογή-ματαίωση της ποινικής απαγόρευσης απεργιών και των πολιτικών επιστρατεύσεων.
Υπεράσπιση των αγώνων της νεολαίας, του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος.