3 Μάη | Ημέρα δράσης: No Zackie – No Peace! Απαιτούμε δικαιοσύνη!

3 Μάη | Ημέρα δράσης: No Zackie – No Peace! Απαιτούμε δικαιοσύνη!

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Zackie. Μαζί κορυφώνεται και η οργή μας για την αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος που επιχειρούν για ακόμη μια φορά τη συγκάλυψη των ενόχων. Κορυφώνεται όμως και η φωνή του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για δικαιοσύνη, για να μπει τέλος στην καταπίεση, την έμφυλη βία, τις δολοφονίες ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Η δική μας φωνή αυτές τις μέρες πρέπει να κερδίσει το σύστημά τους! Για το Ζακ και κάθε Ζακ αυτού του κόσμου!

Την Τρίτη 3/5 συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για δικαιοσύνη απέναντι στη δολοφονία του από τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και τους καταστηματάρχες. Όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο διάστημα ενόψει του τέλους  της δίκης, εργοδότες, αστυνομία, ΜΜΕ και κυβέρνηση προσπαθούν με όποιον τρόπο να παρουσιάσουν το περιστατικό ως μια ληστεία από έναν άνθρωπο του περιθωρίου που εισέβαλε ένοπλος για να διαπράξει ληστεία. Επιχειρούν επιπλέον τη δολοφονία χαρακτήρα του Ζακ, καταλήγοντας έτσι και στην πρόταση της εισαγγελικής αρχής για αθώωση των αστυνομικών (υποστηρίζοντας ότι η δράση τους ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων τους) και καταδίκη των ιδιοκτητών για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η πρόταση της εισαγγελικής αρχής. Το αστικό κράτος προστατεύει τα όργανά του πάση θυσία κι αυτή η δίκη αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος που θρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία, το κέρδος, την «τάξη και ασφάλεια», απέναντι στους εκμεταλλευόμενους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν ως «περιθωριακοί» λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής.

Η αλληλεγγύη «των κάτω» όμως δε σβήνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν. Η ανάγκη για δικαίωση της Zackie είναι ανάγκη για αγώνα συνολικότερο: για τη δικαίωση όλων των αγώνων που δίνει ο κόσμος της δουλειάς, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, το φεμινιστικό και το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και χειραφέτησης. Η δικαίωση του Ζακ είναι κομμάτι της ταξικής πάλης, κομμάτι του αγώνα απέναντι στις έμφυλες ανισότητες, την πατριαρχία, τον κοινωνικό εκφασισμό.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων ενόψει της δίκης αυτών των ημερών!  Να αλλάξει άμεσα η κατηγορία. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Ζάκι. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι!

  • Την Τρίτη 3/5 στις 9.00 π.μ. συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4).
  • Την Τρίτη 3/5 στις 7.30 μ.μ. συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι.


νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση