Αλληλεγγύη στην απεργό πείνας Εύη Στατήρη

Από την Κυριακή 27/9 νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη για την υγεία της κατάσταση η απεργός πείνας Εύη Στατήρη. Έχοντας κλείσει ήδη 15 μέρες αγωνιζόμενη συνεχίζει να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά της στην απελευθέρωση. Κρατείται παράνομα πάνω από 6 μήνες μόνο με την εξοργιστική και απαράδεκτη κατηγορία της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, κατηγορούμενου για τη συμμετοχή του στους «πυρήνες της φωτιάς». Η Εύη Σατήρη ξεκίνησε αυτόν τον ηρωικό αγώνα έπειτα από συνεχείς αιτήσεις αποφυλάκισης, τις οποίες δικαιούται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Αιτήσεις όμως που συναντούσαν τη συνεχή άρνηση του δικαστικού συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Αυτή η παράνομη και απαράδεκτη ακόμα και για τα κριτήρια κάθε αστικής δημοκρατίας κράτηση, που προφανώς δεν αποτελεί και μεμονωμένο περιστατικό, αποδεικνύει τον αυταρχικό και δολοφονικό χαρακτήρα του δικαστικού συστήματος και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι σε κάθε φωνή αμφισβήτησης, την ίδια στιγμή που το ίδιο σύστημα αθωώνει το Μαρινάκη και αποφυλακίζει τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής δείχνοντας ξεκάθαρα τον ταξικό χαρακτήρα της υποτιθέμενης δικαιοσύνης τους.
Θέλουν να εκδικηθούν κάθε άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται με τα όρια αυτού του συστήματος και να τρομοκρατήσουν ένα ολόκληρο λαό ώστε να δεχθεί τη φτώχεια, τα μνημόνια και τον ολοκληρωτισμό σαν μια σταθερά στη ζωή του. Στόχος τους είναι το ξήλωμα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος που με αγώνες έχει κατακτήσει ο λαός και το εργατικό κίνημα. Από την άλλη, τέτοιες πρακτικές δείχνουν και το φόβο τους απέναντι σε ένα λαό που μπορεί να οργανωθεί και να τους ανατρέψει.
Δεν πιστεύουμε ότι η ατομική βία είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά ο μαζικός, οργανωμένος και μαχητικός αγώνας του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όμως κανένας νεολαίος, άνεργος, εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος και αβοήθητος απέναντι στον αυταρχισμό του συστήματος και των μηχανισμών του. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός μαζικού και αγωνιστικού μετώπου για τη διεκδίκηση και την επιβολή των σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της νεολαίας και των εργαζομένων. Τα αιτήματα της Εύης Στατήρα είναι δίκαια. Η νίκη της θα είναι μια πρώτη νίκη απέναντι στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της και την άρση όλων των κατηγοριών!

Το γραφείο τύπου της ν.Κ.Α 29/9/15