Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Τουρκίας και του Κουρδιστάν! Ανυποχώρητος αγώνας απέναντι σε κάθε φασιστική και ιμπεριαλιστική απειλή!

Η είδηση για την αιματηρή βομβιστική επίθεση σε προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και οργανώσεων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν το προγραμματισμένο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη, συγκλόνισε χιλιάδες αγωνιστές/ στριες ανά τον κόσμο. Με τους νεκρούς να φτάνουν πια στους 97 και τους εκατοντάδες τραυματίες, πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου δολοφονική επίθεση που κηρύσσει τον πόλεμο στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Για ακόμη μία φορά το κράτος του Ερντογάν και οι μηχανισμοί του έδειξαν ότι δε διστάζουν να μετατρέψουν την περιοχή σε λίμνη αίματος… Εδώ και καιρό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει τις εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Μέσα σε δύο μήνες εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αμέτρητος. Όλο το προηγούμενο διάστημα εξάλλου προσπαθούσαν με αιματοκυλίσματα να δημιουργήσουν φόβο και πανικό, να κάμψουν το μεγάλο δημοκρατικό κίνημα αντίστασης που αναπτύσσεται σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν, σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι μνήμες της σφαγής στο Σουρούτς ξαναγεννήθηκαν και μαζί με αυτές οργή για αυτό το κράτος που συνεχίζει να δολοφονεί ανεξέλεγκτο αγωνιστές, νέους και νέες, οποιαδήποτε φωνή παλεύει για ειρήνη και δημοκρατία. Να σκοτώνει το φως και να αφήνει το σκοταδισμό του θρησκευτικού φανατισμού να επελαύνει.

Ως νΚΑ, εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας στην εργατική τάξη και τον λαό της Τουρκίας, στα συνδικάτα και τις οργανώσεις που έχασαν αγωνιστές από τη φρικαλέα αυτή τρομοκρατική επίθεση. Γνωρίζουμε καλά πως η επίθεση αυτή σηματοδοτεί μία συνολική επίθεση ενάντια σε όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια σε όλα τα εκμεταλλευόμενα στρώματα που διεκδικούν και αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία.

Όσο όμως και αν οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους τρομοκρατούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης που θα βρίσκουν μπροστά τους. Στην Τουρκία θρήνησαν και τίμησαν τους νεκρούς τους με απεργίες και διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη δόθηκε τη Δευτέρα μια πρώτη μαζική απάντηση προς τιμήν των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και ενάντια σε κάθε φασιστική και ιμπεριαλιστική απειλή, ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε μία σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τη φωνή μας με το λαό της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, αλλά και με όλους τους λαούς της περιοχής, αντιπροσωπεία από τη νΚΑ, το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και από το εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο για να δηλώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της.

Το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, η αριστερά και το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, οφείλουν να υψώσουν αγωνιστικό φραγμό στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων συμμάχων του σε όλες τις χώρες και συνολικά.

Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Οι ολιγάρχες, το κεφάλαιο, με την απόλυτη συνεισφορά των κρατών και των διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, δε διστάζουν να αιματοκυλίσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Οι πόλεμοι και η φτώχεια οδηγούν ολόκληρους λαούς σε αδιέξοδο, τους αναγκάζουν να αφήσουν τον τόπο τους και γεννούν τα προσφυγικά ρεύματα .

Δίνουμε υπόσχεση πως θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη, στο διεθνή συντονισμό και την αλληλοϋποστήριξη κάθε λαού που αγωνίζεται, στην πάλη ενάντια στο σύγχρονο φασισμό και ολοκληρωτισμό που εμφανίζεται με πολλούς μανδύες, στο διαρκή αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της οργάνωσης των λαών, των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την περιοχή.

Συνεχίζουμε με αγώνες να τιμάμε τους νεκρούς μας!

Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων/ μεταναστών και αναπτύσσουμε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον αντίποδα των επιδιώξεων ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου!

Όλοι/ όλες, σήμερα Πέμπτη 15/10 στο μεγάλο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 18.00 και στην πορεία στα γραφεία της ΕΕ!

Το γραφείο τύπου της νΚΑ, 15.10.2015