Ανακοίνωση για την κρατική τρομοκρατία απέναντι σε πολιτικούς κρατούμενους

Σαν νΚΑ, καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη φασιστική – πραξικοπηματική απόφαση του ελληνικού κράτους να αρνηθεί να δώσει τη κηδεμονία του 6χρονού γιου των Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, στους συγγενείς πρώτου βαθμούς της Μητέρας μετά από απαίτηση της ίδιας. Ουσιαστικά με τη σαδιστική αυτή απόφαση από πλευράς εισαγγελίας, το παιδί των Ρούπα – Μαζιώτη κινδυνεύει να εγκλειστεί σε ίδρυμα ανηλίκων, μέχρι την ενηλικίωσή του μακριά από τους κοντινούς του ανθρώπους, στερούμενο βασικά δικαιώματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια χυδαία καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων και φανερώνει το πρόσωπο του αστικού κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του. Ας θυμηθεί, η λαομίσητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με θράσος τολμάει ακόμα να αναφέρεται στις “αριστερές της καταβολές”, πως τέτοιες ακραίες μεθοδεύσεις έλαβαν χώρα μόνο από τους πιο αιμοσταγείς δικτάτορες και τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα, στη πάροδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Η χρησιμοποίηση ενός ανήλικου παιδιού, σαν μέσο πίεσης και εκδίκησης πολιτικών κρατουμένων φανερώνει το μίσος και τη μικροψυχία ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού. Προκειμένου να λυγίσει ψυχολογικά τους πολιτικούς κρατουμένους, δε διστάζει να κρατήσει “όμηρο” ένα 6χρονο παιδί. Η συγκεκριμένη επίθεση, δεν εφορμάτε ούτε από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας (όπως διατυμπανίζει η εισαγγελία), ούτε προφανώς από “γραφειοκρατικές αγκυλώσεις”. Αποτελεί, μια στοχευμένη και μεθοδευμένη πολιτική επίθεση που στόχο έχει τον παραδειγματισμό και την περαιτέρω τρομοκράτηση του μαζικού – λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών / τριών του. Θέλουν να μας πείσουν, πως στον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό, το αστικό κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του δρουν χωρίς όρια και δικαιούνται, στο όνομα της “εσωτερικής ασφάλειας” να τσαλαπατούν ακόμα τα στοιχειώδη δικαιώματα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσουν τη συγκεκριμένη μάχη, ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων μας!

Απαιτούμε την άμεση άδεια ανατροφής του 6χρονου παιδιού από τους συγγενείς πρώτου βαθμού!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι / ες στην απεργία πείνας και δίψας των Ρούπα – Μαζιώτη, για την κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων τους!