Ανακοίνωση της νΚΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Καταγγέλλουμε τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και των ναζί της Χρυσής Αυγής που ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο εφετείο την Τρίτη 14.02.2017. Με προκλητικές και χυδαίες εκφράσεις όπως «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» απευθυνόμενοι στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, οι χρυσαυγίτες, μαζί με την πάντα πρόθυμη αστυνομία επιτέθηκαν από κοινού στο αντιφασιστικό κίνημα μέσα στα δικαστήρια.
Αυτές οι σκηνές θυμίζουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αυτό που είχε γίνει μερικά χρόνια πριν, στο στέκι Συνεργείο, όπου και πάλι αστυνομία και φασίστες είχαν επιχειρήσει μαζί. Μια συνεργασία, χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, στιγμιότυπο από την δολοφονία και του Παύλου Φύσσα, όπου η αστυνομία γνώριζε, όμως απλώς την άφησε να συμβεί…
Στο δικαστήριο η αστυνομία είχε ήδη εμποδίσει την είσοδο στους αντιφασίστες, ενώ οι Χρυσαυγίτες έμπαιναν ελεύθερα. Όσο για τις ναζιστικές κραυγές που ρωτούσαν την Μ. Φύσσα που είναι ο Παύλος, εμείς τους απαντάμε ότι ο Παύλος είναι στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, είναι στο Πέραμα και υποδέχεται τα παιδιά των προσφύγων είναι μαζί μας σε κάθε μικρό και μεγάλο βήμα που κάνουμε για να τσακίσουμε τους φασίστες και αυτούς που τους ενισχύουν.
Η αστική εξουσία είναι λογικό να κάνει πλάτες στους ναζί. Τους συμφέρει.
Η κυβέρνηση κάνει μαζί τους ταξιδάκια, για μικροπολιτικούς λόγους, η κυβερνητική ΕΡΤ τους υπερπροβάλει, η οικονομική εξουσία, εφοπλιστές και άλλοι «ολιγάρχες» συνεχίζουν να τους ενισχύουν.
Εκτελεστικό όργανο των από πάνω οι χωροφύλακες του ελληνικού αστικού κράτους που συνεργάζονται με τους φασίστες, για δεκαετίες από τον εμφύλιο, μέχρι τον Λαμπράκη και τον Φύσσα
Τους συμφέρει να χτυπούν τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες γιατί ξέρουν ότι η ανάπτυξή του κινήματος θα βάλει στο στόχαστρο όλους τους παραπάνω και θα ξηλώσει τη συνεργασία τους μέχρι τέλους.
Όλοι και όλες στα δικαστήρια να στείλουμε τη ναζιστική συμμορία εκεί που ανήκει…