Ανακοίνωση της νΚΑ για την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κολωνού – Σεπολίων

Το βράδυ της Δευτέρας 21/7, τέσσερα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Κολωνού-Σεπολίων- Ακαδημία Πλάτωνος) (εκ των οποίων οι τρείς μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση) δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από ομάδα φασιστοειδών της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 11μμ, κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφισοκολλούσε κάλεσμα πλησίον του σταθμού μετρό Σεπόλια, για την εκδήλωση / συζήτηση «ΟΧΙ σε ΜΝΗΜΟΝΙΑ, παλιά και νέα. Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α» που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23/7, όταν δέχτηκε επίθεση από 8μελή ομάδα νεαρών φασιστών από την περιοχή. Τα φασιστοειδή προπηλάκισαν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον τους, ενώ στράφηκαν ιδιαίτερα εναντίον του ενός εκ των τεσσάρων συντρόφων, με απειλές του στυλ «ξέρουμε που μένεις» κλπ. Οι τραμπούκοι, στα πλαίσια του «εκφοβισμού» έσκισαν αφίσες και έσπασαν τον κουβά που χρησιμοποιούνταν για την αφισοκόλληση.

Αξίζει να σημειωθεί η ταχύτατη και εξαιρετικά ενθαρρυντική παρέμβαση του κόσμου της γειτονιάς, εναντίων των φασιστοειδών. Με μιας, νεολαίοι της περιοχής που κάθονταν γύρω απ’ το σταθμό του μετρό έσπευσαν να βοηθήσουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στρεφόμενοι ενάντια στους τραμπούκους. Το ίδιο έκαναν και άλλοι ντόπιοι που βρίσκονταν σε γειτονικά καφενεία κλπ. Tο περιστατικό έληξε, όταν στην περιοχή έφτασε ένας «φουσκωτός» που με μιας, μάζεψε τους 8 κάτω από την πίεση του κόσμου.

Αίσθηση προκαλεί βέβαια το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο του δημοψηφίσματος διάστημα, οι φασίστες και πιο συγκεκριμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή (όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα), είχαν λουφάξει, ενώ τις τελευταίες μέρες, στον απόηχο του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού μας, προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία του με συνθήματα στους τοίχους και στοχάδια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη επίθεση εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφήνει ανοιχτό και ιδιαίτερα ανησυχητικό το ενδεχόμενο νέου κύκλου επιθέσεων από μεριάς Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά ακόμα πιο απροκάλυπτα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πτοούνται από τις φασιστικές επιθέσεις. Δεν θα καταφέρουν να μας τρομάξουν, να μας κλείσουν στα σπίτια μας, να σταματήσουμε να παλεύουμε, ιδιαίτερα τώρα που το μαύρο μέτωπο, με δούρειο ίππο μία κυβέρνηση που μιλά εξ ονόματος της Αριστεράς, ξεκινάει νέο, ακόμα πιο σκληρό γύρο αντεπίθεσης. Ξέρουμε ποιοι είναι και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Τώρα που το κεφάλαιο φοβάται ξανά τη λαϊκή οργή, το μακρύ του χέρι, η ΧΑ ξαναβγήκε παγανιά για να ποτίσει με το δηλητήριό της τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τους άνεργους νέους και τους φτωχούς εργάτες. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να νοθεύσουν το γνήσιο, λαϊκό ΟΧΙ που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για να το κάνουν και αυτοί με τον τρόπο τους ΝΑΙ. Γιατί ό,τι κι αν λένε στα κανάλια, όσα σόου κι αν στήσουν στη βουλή, είναι αυτοί που στηρίζουν στην πράξη την ΕΕ και την πολιτική της, είναι αυτοί που στηρίζουν την εξαθλίωση των εργαζόμενων και στήνουν σκλαβοπάζαρα με μεροκάματα 11 ευρώ, είναι αυτοί που ψήφιζαν υπέρ στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και πολλά άλλα.

Δεν τους φοβόμαστε. Μαζί με τον οργανωμένο λαό θα τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Το γραφείο τύπου της νΚΑ,

22/07/2015