Ανακοίνωση της νΚΑ Πάτρας για τα γεγονότα στο παράρτημα στις 16/11

Ως νΚΑ δεν είχαμε σκοπό να τοποθετηθούμε για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παράρτημα στις 16/11, αλλά επειδή αναφέρθηκαν και στοχοποιήθηκαν από καθεστωτικά sites, ότι πίσω από την “επίθεση είναι φοιτητές που πρόσκεινται στη παράταξη του ΝΑΡ”, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στοχοποιήσει το φοιτητικό κίνημα, την Αντικαπιταλιστική Αριστερά και τις δυνάμεις του κινήματος, προκειμένου να περιθωριοποιήσει όλους αυτούς που τάσσονται εναντίον του. Το σύνολο δηλαδή της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Αφενός η συμβολική κίνηση του να παρθεί το στεφάνι που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτέλεσε μεμονωμένη κίνηση της νΚΑ. Αποτέλεσε κίνηση των φοιτητικών συλλόγων, που με την ξεκάθαρη τοποθέτηση τους τάσσονται ενάντια στο 3ο μνημόνιο και είναι με την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αποτελεί κίνηση της εξοργισμένης νεολαίας που το μέλλον της τσακίζεται από την μνημονιακή πολιτική, που ωθείτε στην μετανάστευση και στην ανεργία.

Αυτό που φαίνεται και από τα βίντεο είναι ότι μέλη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ αφέθηκαν να κατατεθούν στεφάνια του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής κίνησης που πρόσκειται σε αυτόν την ΡΑΠ. Τα στεφάνια τα κατέθεσαν βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο Σπαρτινός και Ριζούλης. Φοιτητής, μέλος της ΕΑΑΚ και της νΚΑ μετά την κατάθεση των στεφανιών σε μια συμβολική κίνηση επέστρεψε το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς και προπηλακίστηκε. Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων και του οργανωμένου κινήματος απάντησαν στις προκλήσεις, μην αφήνοντας αφενός να αμαυρωθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου από τους υλοποιητές της βάρβαρης πολιτικής και αφετέρου απαντώντας δυναμικά στους ψευτοτραμπουκισμούς.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Τρέφουμε αμέριστο σεβασμό στους ανιδιοτελείς αγωνιστές, που το παρελθόν τους καθορίζει αντίστοιχα και το παρόν τους και διδασκόμαστε από αυτούς. Αλλά από ανθρώπους που πρόδωσαν τα όποια ιδανικά τους, για καρέκλες, παχυλούς μισθούς, και ψήγματα εξουσίας δεν ανεχόμαστε μαθήματα Αριστεράς και ήθους. Δεν ανεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που μας καταστρέφουν, και ακόμα χειρότερα δεν δεχόμαστε ψευτονταηλίκια.

Ως νΚΑ πιστεύουμε στην δύναμη της νεολαίας που ψήφισε συντριπτικά ΟΧΙ και προσπαθούμε να πολιτικοποιήσουμε και να πολιτικοποιηθούμε από την οργή της, να οργανώσουμε τους φοιτητές, τους μαθητές, τους ανέργους και τους νέους εργαζόμενους με μόνο και συνεπή στόχο την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, την ανατροπή της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Στεκόμασταν, στεκόμαστε, και θα στεκόμαστε ενάντια σε όλους όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, σε όλους όσους τσακίζουν τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία. Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν, και οι φορείς των μνημονίων δεν χωράνε στην υπόθεση του μαζικού κινήματος.

Αντίθετα, υπόθεση του μαζικού κινήματος είναι να τους ρίξει. Και θα το κάνει!

Στους μονόδρομους απαντάμε με εξεγέρσεις!