Ανοιχτή εκδήλωση: “30 χρόνια από την ανταρσία της ΚΝΕ και η ανάγκη Κομμουνιστικής προοπτικής στο σήμερα”

Ανοιχτή εκδήλωση: “30 χρόνια από την ανταρσία της ΚΝΕ και η ανάγκη Κομμουνιστικής προοπτικής στο σήμερα”

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
Το ΝΑΡ ιδρύθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο του 1990, με την 1η πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, στην οποία αποφασίστηκαν οι πρώτες βασικές θέσεις του εγχειρήματος, το όνομα και η πρώτη του Συντονιστική Επιτροπή.
Σήμερα, 30 χρόνια μετά την ανταρσία του 1989 ενάντια στην υποταγή, τη συναίνεση και την καπιταλιστική λαίλαπα, το εργατικό και επαναστατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Το ΝΑΡ καλεί σε μια νέα ανταρσία, αυτή τη φορά για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου, για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.
Η πολιτική εκδήλωση της οργάνωσης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στα Δυτικά για τα 30χρονα από την ίδρυσή του, βρίσκει τις δυνάμεις της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης σε κίνηση. Έχει ανοίξει η συζήτηση για τη συσπείρωση δυνάμεων, την επαναστατική τακτική και στρατηγική που απαιτεί η εποχή μας, για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα.
30 χρόνια μετά το ρήγμα του ΄89, το ΝΑΡ και η νΚΑ λένε πως χρειάζεται να εκφράσουμε μια αντίστροφη πορεία, ένα νέο ρήγμα, ενάντια στην ίδια κατεύθυνση που, που αν και “έρχεται με άλλα ρούχα και άλλο όνομα”, είναι η υποταγή της αριστεράς στον καπιταλιστικό μονόδρομο του σύγχρονου ΤΙΝΑ.
Σήμερα, στην εποχή των πιο μεγάλων φόβων και των ανεπανάληπτων δυνατοτήτων, απαιτείται μια τομή στο κίνημα και την Αριστερά, ένα ανατρεπτικό εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της νέας κομμουνιστικής ελπίδας.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 7μμ στο ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1 & Λ. Κηφισού – πλησίον μετρό Αγ. Αντώνιος) οι οργανώσεις Δυτικών του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νΚΑ πραγματοποιούν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ».
Θα μιλήσουν:

Άγγελος Χάγιος, μέλος ΠΕ ΝΑΡ,

Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΠΕ ΝΑΡ,

Αθηνά Βάσσου, μέλος της νΚΑ

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.