Αντίο αγαπημένε μας σύντροφε Τάκη

Αντίο αγαπημένε μας σύντροφε Τάκη.
Σήμερα, νωρίς το πρωί, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο ο αγαπημένος μας σύντροφος Τάκης Τσίτσος, σε ηλικία 46 χρονών. Η απώλεια του συντρόφου μας είναι τεράστια για την αντικαπιταλιστική Αριστερά και το ρεύμα της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, για τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, για όλους όσους και όσες πορευτήκαμε μαζί παλεύοντας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.
Ο Τάκης εντάχθηκε στη κομμουνιστική αριστερά από μαθητής και έμεινε μαχητής του κομμουνιστικού κινήματος μέχρι το τέλος. Το πάθος το οποίο τον χαρακτήριζε αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε νέο – α σύντροφο και συντρόφισσα.
Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, ακριβέ μας σύντροφε, θα μας μείνει αξέχαστη η οξυδέρκεια και η μαχητικότητα με την οποία πορεύτηκες σε όλη σου τη ζωή, το χιούμορ σου, τα πειράγματά σου και η αγάπη σου για τη λαϊκή μουσική. Θα μας συντροφεύει πάντοτε η ακούραστη στράτευση σου στην υπόθεση της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και του επαναστατικού πολιτικού αγώνα. Η πιο πολύτιμη, όμως, κληρονομιά που αφήνεις σε μας τους νεότερους είναι πως έκανες τη ζωή σου καθρέφτη των οραμάτων για τα οποία αγωνίστηκες, στέκοντας ακατάβλητος στις δυσκολίες αντιμετωπιζοντάς τες με τσαμπουκά, δύναμη και χαμόγελο.
Θα μείνεις για πάντα στη σκέψη, στις καρδιές μας, στους αγωνιστικούς σεισμούς που μέλλονται να ρθουν…
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αθήνα, 28 Νοέμβρη 2016

Η κηδεία του συντρόφου Τάκη θα γίνει την Τρίτη 29/11 στις 2.30 μ.μ. στον Πύργο Ηλείας