Χάραξε χωρίς τον Θανάση…

Χάραξε χωρίς τον Θανάση…

Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής 1η Ιουλίου ο σύντροφος μας Θανάσης Τσουκνίδας σε ηλικία 33 χρονών.

Τον γνωρίσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια μέσα από τα αμφιθέατρα της ΕΑΑΚ, και συγκεκριμένα στην ΑΣΟΕΕ όπου αποτέλεσε ενεργό και δραστήριο μέλος της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για ένα ταξίδι που δυστυχώς κράτησε λίγο αλλά κατά το οποίο δώσαμε δίπλα-δίπλα όλες τις μάχες της γενιάς μας. Από το νεολαιίστικο κίνημα του 06-07 και τον ανατρεπτικό Δεκέμβρη του 08 ,μέχρι τη γειτονιά του, τη Νέα Σμύρνη, με την Μια Πόλη Ανάποδα. Η αγωνία του για μια Αριστερά κοινωνικά χρήσιμη και σύγχρονα επαναστατική τον έφερε στους κόλπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της. Στη συνέχεια έδωσε την μάχη μέσα από τις γραμμές της ΛΑΕ

Ο Θανάσης ήταν μαχητής της πρώτης γραμμής! Ευθυτενής, ειλικρινής και γενναίος έδωσε το παρών σε όλα τα μέτωπα. Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έφτασε να μιλά για τα ιδανικά και τις αξίες της Αριστεράς ακόμα και στα μονοπάτια του οργανωμένου οπαδικού κινήματος. Ντόμπρος,αισιόδοξος και με πάθος για την ζωή, ήταν από τους συντρόφους που ήθελες πάντα δίπλα σου στις αλυσίδες.

Βυθισμένοι στη θλίψη, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια από καρδιάς στους οικείους του, στην οικογένεια του και στους συντρόφους/ες του στην ΑΡΑΝ και στη ΛΑΕ.

Αντίο Θανάση, δεν θα σε ξεχάσουμε.

«Πίσω απ’ τους λόφους, πίσω απ’ τα βλέφαρα

υπάρχει τόπος και για σένα.

Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα,

χωρίς τα χείλη τα σφιγμένα»