Δεν μας φοβίζουν! Σήμερα στις 18.00 στην Καμάρα απαντάμε

Δεν μας φοβίζουν! Σήμερα στις 18.00 στην Καμάρα απαντάμε

Λίγες μέρες μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στις πλατείες της Αττικής σε Αγ. Παρασκευή και Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, η καταστολή ήρθε και στην Θεσσαλονίκη… Στις 12 το βράδυ, αφού για ώρες η αστυνομία είχε περικυκλώσει την περιοχή δημιουργώντας ένταση, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε νέους στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη. Αφού έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους και τους νέους και τις νέες που βρισκόντουσαν εκεί, τους κυνηγούσαν επί ώρα μέχρι κάτω από την Ολυμπιάδος συνεχίζοντας να πετάνε κρότου λάμψης μέσα στους στενούς δρόμους της Άνω Πόλης.

Η επίκληση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για την κατασταλτική επίθεση είναι γελοίο πρόσχημα. Ο Μπακογιάννης γεμίζει την Ομόνοια για τη φιέστα του, ενώ το μήνυμα της κυβέρνησης στην κοινωνία ότι ο κίνδυνος πέρασε, γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρήσεις. Εξάλλου η δημόσια υγεία έχει ανάγκη από για υγειονομικούς και όχι τα ΜΑΤ που στέλνει η κυβέρνηση.

Έχοντας ανακοινώσει το άνοιγμα των μαγαζιών εστίασης είναι προφανές ότι στόχος τους είναι ο εκφοβισμός της νεολαίας. Είναι στόχος όταν διασκεδάζει συλλογικά στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους. Αλλά κυρίως επιχειρείται από την κυβέρνηση να καταστείλει προληπτικά τα αγωνιζόμενα κομμάτια που ήδη βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νομοσχέδια της, όπως αυτό στην εκπαίδευση. Προσπαθούν να στείλουν την νεολαία σπίτι της προκειμένου να μην αντιδράσει στην αντεργατική λαίλαπα και στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν στην κρίση της  μετα-κορωνοϊκής περιόδου.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Το κίνημα θα δώσει απάντηση στο δρόμο!

Συγκέντρωση την Κυριακή 17/05, 18.00, Καμάρα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργανώσεις Θεσσαλονίκης