Δελτίο τύπου Κάμπινγκ Αναιρέσεις

Δελτίο τύπου Κάμπινγκ Αναιρέσεις

Μετά από μια απαιτητική αλλά και επιτυχημένη χρονιά για το project των Αναιρέσεων (λέσχες, φεστιβάλ, περιοδικό) τη σκυτάλη παίρνει το Camping Αναιρέσεις 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27/7 και 6/8, στην περιοχή Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας, σε μια ιδιαίρα όμορφη περιοχή με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα αλλά και μέσω πλοίου από τον Βόλο.

Κόντρα στις επιταγές του σύγχρονου αστικού πολιτισμού που προάγει την ατομική, εμπορευματοποιημένη και συχνά πανάκριβη διασκέδαση-εκτόνωση, κόντρα στις μορφές διακοπών όπου ο «ελεύθερος χρόνος» αλλοτριώνεται και αλλοτριώνει, αποτελώντας περιφρονημένο εξάρτημα μιας απέραντης θάλασσας εργατοωρών ολόκληρης χρονιάς, το camping Αναιρέσεις επιδιώκουμε να προάγει συνολικά αντιπαραθετικές αξίες και ιδανικά.

Επιδιώκουμε να αποτελέσει μια πρόταση προς κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη ποιοτικής, συλλογικής διασκέδασης και οικονομικών διακοπών. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το φετινό μας Camping πληροί τις προυποθέσεις ούτως ώστε μέσα σε λίγες μέρες να στηθεί – από εμάς για εμάς – μια αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση με ποικίλες δραστηριότητες, συζητήσεις, εκδηλώσεις και ένα ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα. Τούτο αποτελεί για εμάς μια συνειδητή πολιτική επιλογή και δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν επιμέναμε στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου, σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς για την αξιοποίηση δημόσιων χώρων από συλλογικότητες του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής/κομμουνιστικής αριστεράς.

Χωρίς αφεντικά και χορηγούς, έξω από το πλαίσιο του καπιταλιστικού κέρδους της εκμετάλλευσης, το Camping, όπως και όλα τα εγχειρήματα των Αναιρέσεων λειτουργεί με βασικές αρχές του την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα! Στόχος μας μέσα και από την προσπάθεια του Camping δεν είναι άλλος από την ενεργό συμβολή του κάθε συμμετέχοντα στις επιμέρους ομάδες εργασίας, καθώς και τη δημιουργική εμπλοκή του με μια σειρά θεματικές, αναδυόμενες από τις πολιτικές, κοινωνικές και θεωρητικές αναζητήσεις της ιστορικής καμπής που ζούμε. Με αυτή την έννοια το Camping Αναιρέσεις θέλουμε να αποτελέσει μια μεγάλη πανελλαδική συνάντηση νέων αλλά και μεγαλύτερων κομμουνιστών/στριων, αγωνιστών της πτέρυγας των εργατικών σχημάτων, της ΕΑΑΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Σε όλους αυτούς και αυτές απευθύνουμε κάλεσμα για να ανιχνεύσουμε από κοινού τις απαντήσεις για την επόμενη μέρα του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την επαναθεμελίωση της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του κάμπινγκ, τις τιμές και τους τρόπους πρόσβασης θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω της ιστοσελίδας της ν.Κ.Α. και των Αναιρέσεων αλλά και στο facebook των Αναιρέσεων.

τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων:

ΑΤΤΙΚΗ: 6986759792

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 6989367565

ΘΡΑΚΗ: 6970277615

ΚΡΗΤΗ: 6944375114

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 6978907456

ΗΠΕΙΡΟΣ: 6957413929

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 6980072933

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 6980072933