ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΗΣΤΕΙΑ – ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ νΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ!

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Τo λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του νεαρού Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αποτρόπαιο και ρατσιστικό έγκλημα υπό την ανοχή της αστυνομίας. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι ο καθρέφτης των πιο αποτρόπαιων πλευρών του εκκολαπτόμενου κοινωνικού κανιβαλισμού. Οι θύτες δεν “αμύνθηκαν” αλλά επιτέθηκαν και οι φονικές τους κλωτσιές οπλίστηκαν από την κυρίαρχη ιδεολογία. Είναι το επακόλουθο της διαρκούς στοχοποίησης και της καταστολής των τοξικοεξαρτημένων, των μεταναστών, των μελών της lgtbqi κοινότητας, και κάθε αδύναμου, κοινωνικά αποκλεισμένου ή διαφορετικού. Είναι το αποτέλεσμα της λογικής ότι οι αδύναμοι και οι φτωχοί δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά είναι αντικείμενο εκδίκησης και χλευασμού. Είναι το αποκορύφωμα της πάση θυσίας υπεράσπισης της ιδιοκτησίας, του ακρογωνιαίου λίθου του συστήματος. Όλες αυτές οι λογικές στρώνουν το έδαφος για τους σύγχρονους “κυρ Παντελήδες” που βλέπουν ως εχθρό τους τον αδύναμο, στρώνουν το έδαφος στον φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Απέναντι στην κοινωνική ζούγκλα και τον κανιβαλισμό, προτάσσουμε την συλλογική αλληλεγγύη και τη ζωή με αξιοπρέπεια, για να στραφεί η οργή και η αγανάκτηση όχι στον διπλανό μας αλλά στο σύστημα και τους εκφραστές του.

Θα παλέψουμε για να βρεθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ.

Θα παλέψουμε ενάντια στην στοχοποίηση των φτωχών, των τοξικοεξαρτημένων, των lgbtqi ατόμων, των οροθετικών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Θα παλέψουμε ενάντια στον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας.

Όλοι και όλες, την Τρίτη 25/09 στις 09:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.