Δεν πολεμάμε για τις πολυεθνικές τους!  ΟΧΙ στις ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ σε ΜΕΣΟΓΕΙΟ & ΑΙΓΑΙΟ

Δεν πολεμάμε για τις πολυεθνικές τους! ΟΧΙ στις ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ σε ΜΕΣΟΓΕΙΟ & ΑΙΓΑΙΟ

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ καταδεικνύουν τις πολύ αρνητικές εξελίξεις που φέρνει ο αντιδραστικός ανταγωνισμός Ελλάδας & Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου. Οι εξελίξεις αυτές έχουν ως επίκεντρο τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στην ουσία οδηγούν τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας σε αιματηρή σύγκρουση ώστε να γίνουν τα χρήσιμα θύματα των πολυεθνικών της ενέργειας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής. Να γίνουν τα θύματα αυτών που έχουν αναλάβει τις έρευνες και θα κερδοσκοπήσουν σε κάθε εκδοχή! Η νεολαία μπαίνει στο στόχαστρο αυτής της εξέλιξης, καθώς είναι αυτή που θα κληθεί να φορέσει τα χακί για τις επενδύσεις τους! 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση αποτελούν εγγυητές των συμφερόντων της ελληνικής ολιγαρχίας με την στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα. Μαζί ψήφισαν στην Βουλή το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έφερε στις αποσκευές του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Τραμπ το φθινόπωρο του 2017, για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 που αφορά 85 αεροσκάφη και θα κοστίσει 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάνουν ταυτόχρονα πανομοιότυπες δηλώσεις για την εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τους μακελάρηδες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και  από κοινού “καλοβλέπουν” τη νέα αγορά του αιώνα σχετικά με τα F-35.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται λαϊκή και νεολαιίστικη  ενεργοποίηση για την αποτροπή του πολέμου, ενάντια  στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για χάρη μιας αιματηρής και βρώμικης περιβαλλοντικά καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ . Έχουμε ανάγκη από αγώνα για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, το σκοταδισμό και το φασισμό.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ