Διακήρυξη της νΚΑ

Διακήρυξη της νΚΑ

Στόχος μας είναι, η Διακήρυξη αυτή να αποτελέσει μια ποιοτική τομή στην πολιτική φυσιογνωμία της επαναστατικής αριστεράς στην νεολαία.

Να φέρει πιο κοντά στα πραγματικά της ερωτήματα, την επαναστατική προοπτική, να την προσγειώσει από τη σφαίρα της ουτοπίας και της μελλοντολογίας, στην πραγματικότητα του σήμερα.

Να εμπνεύσει νέα οράματα σε μια νεολαία που πλέον δεν στρατεύεται σε αξίες και ιδέες που έρχονται από το παρελθόν, αλλά σε ρεύματα που απαντούν στις σημερινές αναζητήσεις της…

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Διακήρυξη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εκληφθεί σαν σχεδιομανία ή πολύ περισσότερο σαν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ή ένα κομμουνιστικό ευαγγέλιο. Το επαναστατικό πρόγραμμα του κινήματος δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση των ίδιων των αγωνιστών και των εργαζομένων, καταστάλαγμα των εμπεριών και της ωριμότητάς τους κ όχι υπόθεση κάποιων επιτελείων ή κομματικών γραφείων.

Εμείς απλά θέλουμε να σκιαγραφήσουμε και να οριοθετήσουμε τα πολιτικά χαρακτηριστικά, τη φιλοσοφία του περιεχομένου της επαναστατικής πάλης και προοπτικής.

Το κείμενο της Διακήρυξης που ακολουθεί, είναι αποτέλεσμα ενός πραγματικά πλούσιου και γόνιμου διαλόγου, μιας ζωντανής και “εφ’ όλης της ύλης” συζήτηση που επισφραγίστηκε με την πανελλαδική Συνδιάσκεψη της οργάνωσής μας στις 25 & 26 Μαΐου 1996.

Διακήρυξη νΚΑ