Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων του ΚΣ για το 5ο Συνέδριο στην Αθήνα

Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων του ΚΣ για το 5ο Συνέδριο στην Αθήνα

Σημαντικό βήμα στην πορεία για το 5ο Συνέδριο της νΚΑ στις 17-18-19 Δεκέμβρη ήταν η χθεσινή κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα (6 Νοεμβρίου), όπου παρουσιάστηκαν οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα μαζικό αφιθέατρο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή μελών της νΚΑ, φίλων συναγωνιστών από τους χώρους που παρεμβαίνει η οργάνωση, μέλη του ΝΑΡ και αντιπροσωπείες από άλλες οργανώσεις της αριστεράς. Μετά το καλωσόρισμα, έγινε η παρουσίαση των Θέσεων από τον Κώστα Τριχιά, μέλος του ΚΣ της νΚΑ και ακολούθησαν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από μέλη της νΚΑ και του ΝΑΡ, αλλά και σύντομοι χαιρετισμοί από οργανώσεις, ενώ ακολούθησε ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι με τους μουσικούς Κώστα Κατσίμπρα, Γιώργο Λιόντο και Φωτεινή Ρέντζη. Στο χώρο διακινούνταν το έντυπο των Θέσεων, κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και άλλα υλικά της οργάνωσης, της Πρωτοβουλίας για ένα σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα, Τετράδια Μαρξισμού, Περιοδικό Αναιρέσεις, ΠΡΙΝ.

Η συζήτηση ανέπτυξε τους κρίσιμους κόμβους με βάση τους οποίους αναδεικνύεται η ανάγκη ενός αποφασιστικού βήματος για τη νΚΑ, μαζί με τη νεολαία του αγώνα, για ένα ενωτικό ανατρεπτικό κίνημα νεολαίας, για την αριστερή αντικαπιταλιστική ενοποίηση των πρωτοπόρων τάσεων του κινήματός της και για τη συγκρότηση ενός πλατιού και πολιτικά/ιδεολογικά/πολιτισμικά επικίνδυνου κομμουνιστικού ρεύματος.

Η εκδήλωση της Αθήνας είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα ενόψει του 5ου Συνεδρίου της νΚΑ, μαζί με συσκέψεις, παρεμβάσεις κι εξορμήσεις από τα μέλη της νΚΑ, με στόχο οι Θέσεις του ΚΣ να αποτελέσουν μέσο πολιτικής συζήτησης για τη νεολαία του αγώνα, το κίνημα και την αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά. Οι διαδικασίες συζήτησης στις οργανώσεις βάσης της νΚΑ έχουν ξεκινήσει, ενώ ο προσυνεδριακός διάλογος είναι ανοιχτός.

Η παρουσίαση των Θέσεων από τον Κώστα Τριχιά, εκ μέρους του ΚΣ της νΚΑ:

Ομιλία από την Ειρήνη Θάνου, μέλος του ΚΣ της νΚΑ:

Ομιλία από το Φοίβο Λιναρδάτο, μέλος του ΚΣ της νΚΑ:

Παρέμβαση από τη Δήμητρα Παπανικολάου, εκ μέρους των οργανώσεων σπουδάζουσας Αθήνας της νΚΑ:

Παρέμβαση από την Όλγα Κοσμοπούλου, από την Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:

Ομιλία από το Μιχάλη Παπαμακάριο, εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:

Άλλες φωτογραφίες από το χώρο και τη συζήτηση: