Αυτός ο κόσμος μάς αξίζει; | Παρουσίαση Θέσεων του ΚΣ για το 5ο συνέδριο της νΚΑ | Θεσσαλονίκη

Αυτός ο κόσμος μάς αξίζει; | Παρουσίαση Θέσεων του ΚΣ για το 5ο συνέδριο της νΚΑ | Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση Παρουσίασης των Θέσεων του ΚΣ για το 5ο συνέδριο της νΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 4/12 στις 18:00, Πολυχώρος “Ένεκεν” – Πρόξενου Κορομηλά 37

Facebook Event εδώ.

Αυτός ο κόσμος μάς αξίζει; Ως νΚΑ απαντάμε ξεκάθαρα πως όχι και πιστεύουμε ότι στα χέρια των περισσότερων είναι να τον φέρουμε ανάποδα. Όχι με φυγή στο άμεσο και το δήθεν εφικτό, ούτε με επιστροφή στο παλιό.

Σε μια εποχή που ο «θαυμαστός νέος κόσμος» των τεχνολογικών δυνατοτήτων και των νέων επιστημονικών ανακαλύψεων μας οδηγεί στην έκρηξη των επικοινωνιών, της πληροφορικής, της ρομποτικής, των 3D εκτυπώσεων, των νέων υλικών και μεθόδων παραγωγής. Η δυνατότητα των ανθρώπων να ζήσουν αλλιώς είναι εδώ. Να ζήσουν με δουλειά για όλους, με λίγες ώρες δουλειά την ημέρα. Χωρίς καθόλου βαριές, ανθυγιεινές, αποξενωτικές εργασίες. Με καθαρές και ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον. Με ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις, αλληλοσεβασμό και χωρίς διακρίσεις. Με άπλετο χρόνο για τέχνη, ανθρώπινη επικοινωνία, συμμετοχή στα κοινά.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στη νεολαία και τον λαό, που η πολύπλευρη κρίση του καπιταλισμού δημιουργεί κύματα αντιστάσεων και ερωτημάτων για την δυνατότητα μιας άλλης πολιτικής και μιας άλλης κοινωνίας, που οι θυελλώδεις εξελίξεις της επιστήμης δείχνουν ότι αυτή η κοινωνία μπορεί να υπάρξει, που το προηγούμενο «πείραμα» των αριστερών κυβερνήσεων που δεν αμφισβητούν τον καπιταλισμό σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική έδειξε τα όριά του και οδήγησε μεγάλα κινήματα σε υποχώρηση και ήττα ήρθε η ώρα για μια πραγματική «εναλλακτική λύση», για μια αντικαπιταλιστική απάντηση με όραμα και κατεύθυνση τον κομμουνισμό της εποχής μας.

Με αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξεί να αναμετρηθεί το πολιτικό κείμενο των θέσεων του απερχόμενου Κ.Σ. της ν.Κ.Α. εν όψει του 5ου συνεδρίου της οργάνωσης μας, με επιδίωξη την αναβαθμισμένη συμβολή των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης σε μια υπόθεση όπου ο πρωταγωνιστικός ρόλος δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση των ίδιων των αγωνιστών και των εργαζόμενων, καταστάλαγμα των εμπειριών και της ωριμότητάς τους.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωσή μας στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των πανελλαδικών εκδηλώσενων διαλόγου για να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου μας στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργανώσεις Θεσσαλονίκης