Εκδήλωση στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις: «Για μια νέα διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης.»

Δελτίο τύπου: Εκδήλωση στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις: «Για μια νέα διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης.» Η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό και τον πόλεμο.

Αθήνα, 10.06.2015

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ διοργανώνουν εκδήλωση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αναιρέσεις, με θέμα: «Για μια νέα διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης.» Η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό και τον πόλεμο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12/6, στις 7.30, στο χώρο του Φεστιβάλ Αναιρέσεις, στη Γεωπονική σχολή στην Αθήνα.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το ερώτημα της διεθνούς οργάνωσης του κινήματος της εργατικής τάξης παραμένει ανοιχτό και ιδιαίτερα επίκαιρο. Επιδιώκουμε το φεστιβάλ Αναιρέσεις να συνεισφέρει στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση γύρω από το θέμα του σύγχρονου διεθνισμού και της διεθνιστικής οπτικής σαν απαραίτητο εργαλείο διαμόρφωσης της επαναστατικής πολιτικής στο σήμερα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αγωνιστές και αγωνίστριες από χώρες και κινήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και των κινημάτων, για διαφορετικούς αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς πολιτικούς λόγους.

Η Βερόνικα Γιουκνίνα, έρχεται κατευθείαν από τη λαϊκή δημοκρατία του Λουγκάνσκ, περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου είναι υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας του κομμουνιστικού τμήματος της ταξιαρχίας Φάντασμα (Πρίζρακ) και συμμετείχε πρόσφατα στη διοργάνωση του Διεθνούς Αντιφασιστικού Φόρουμ αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων στην περιοχή, με συμμετοχή της ελληνικής αποστολής.

Ο Χουσεϊν Γιλμάζ είναι μέλος της επιτροπής της Ροζάβα και του κουρδικού κόμματος DBP, και θα έχει τη δυνατότητα να μας μεταφέρει πλούσια εμπειρία από τον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα των κατοίκων του Κομπανί και της Ροζάβα ενάντια στις επιθέσεις του ISIS.

Ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του EMEP (Κόμμα Εργασίας στην Τουρκία), πρώην πολιτικός κρατούμενος, και έρχεται στην Ελλάδα ελάχιστες μόνο μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του μετώπου HDP (όπου συμμετέχουν σύντροφοι/ισσες του EMEP) στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, ένα αποτέλεσμα-σταθμό στον αγώνα για ψωμί, ειρήνη, δημοκρατία ση χώρα και διεθνώς.

Τέλος, ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός των «Παρεμβάσεων» και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε τόσο στο Καραβάνι αλληλεγγύης στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Κομπανί, όσο και στην ελληνική αποστολή, τμήμα του 2ου Διεθνούς Αντιφασιστικού Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ίδια εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αναιρέσεις, το Σάββατο 13/6 στις 6.30, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Με την εκδήλωση αυτή και τις σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην ανάγκη έμπρακτου συντονισμού της ταξικής πάλης, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αλλά και συντονισμού των αγωνιστών.

Να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα – Με τον ρεαλισμό της ανατροπής!