Έναρξη εκλογών: Οι φοιτητές ξανά στις κάλπες! Για ζωντανούς συλλόγους – για την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος.

Έναρξη εκλογών: Οι φοιτητές ξανά στις κάλπες! Για ζωντανούς συλλόγους – για την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος.

Μετά από τρία χρόνια, οι κάλπες των φοιτητικών συλλόγων άνοιξαν ξανά σήμερα το πρωί στα ΑΕΙ πανελλαδικά. Οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ και οι χιλιάδες αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε κάθε μορφής κινητοποίηση κόντρα στις κυρίαρχες πολιτικές, απαρτίζουν αγωνιστικά αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια μαζί με την ΑΡΕΝ σε δεκάδες σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά στις σχολές καλεί σε μαζική στήριξη των δυνάμεών της κόντρα στον εκφυλισμό των φοιτητικών εκλογών από τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, με παράλληλες κάλπες σε χώρους εκτός πανεπιστημιακού ασύλου σε μεγάλες σχολές (βλ. ΑΣΟΕΕ στην Τεχνόπολη-Γκάζι), διάτρητες στη νοθεία και τον έλεγχο κρατικών δυνάμεων. Πρακτικές που ακολουθούν πιστά τις κεντρικές πολιτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θέλουν σχολές ανοιχτές στις επιχειρήσεις και την αστυνομία και κλειστές στη δημοκρατική πολιτική δράση των φοιτητικών συλλόγων, εφαρμόζοντας την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου μετά το δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (πόρισμα Παρασκευόπουλου) και με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να ετοιμάζει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας ως μέσο για να ολοκληρώσει χωρίς αντιστάσεις τις αντι-εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.

Η ΕΑΑΚ θα συμβάλει σήμερα την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών εντός των πανεπιστημίων, καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να αναδείξει μέσα από την ψήφο του την ανάγκη για ζωντανούς μαχητικούς συλλόγους στα χέρια των ίδιων των φοιτητών. Στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ σε συνεργασία με την ΑΡΕΝ, να δώσει το πολιτικό στίγμα αντεπίθεσης του φοιτητικού κινήματος για τα συνολικά δικαιώματα της νεολαίας στην παιδεία και την εργασία.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση εύχεται καλή δύναμη στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΕΑΑΚ σε όλες τις σχολές!

Υπενθυμίζουμε ότι αφού κλείσουν οι κάλπες, θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από τις φοιτητικές εκλογές των ΑΕΙ στο site: ekloges.nka.gr

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση