Επιτροπή Αλληλεγγύης: Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στον αγώνα

Επιτροπή Αλληλεγγύης: Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στον αγώνα

«Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση»
Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

[Ενημερωθείτε από το site της επιτροπής εδώ]

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 Πλ. Συντάγματος

Στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 26/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε  βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους  εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει επικίνδυνα όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.  Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωτικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία. Η εντεινόμενη αστυνομοκρατία, η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία στους ανοικτούς χώρους, που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν ευθύνονται για τη μετάδοση του ιού και η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του συστήματος για επιβολή μέτρων επιτήρησης, ελέγχου, παρακολουθήσεων, περιστολής ελευθεριών.

Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. Αποκαλυπτικό είναι ότι, το νέο νομοσχέδιο της Κεραμέως που γιγαντώνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, συνοδεύεται από πειθαρχικά διαγραφές φοιτητών και πανεπιστημιακή αστυνομία. Η νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ από τις 26/1 έως το πρωί 1/2, έχει στόχο να καταστείλει τις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή  και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Η Επιτροπή ξεκινά καμπάνια για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία  για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις συμμετείχαν στις δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, να στηρίξουν τη δράση της παράλληλα με τους δικούς τους αγώνες. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους-ες, τους άνεργους-ες να σπάσουμε το κλίμα του «φόβου» της καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Δεν θα μείνουμε στο σπίτι, μόνοι φοβισμένοι και ηττημένοι, θα αγωνιστούμε και με κάθε τρόπο θα κοντράρουμε την πολιτική τους που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και αδιέξοδα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον δρόμο του συλλογικού αργανωμένου αγώνα.

Αγώνας για ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να κερδίσει!

  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 Πλ. Συντάγματος

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε Διωκώμενους – για την Ελευθερία σε κινητοποιήσεις