Επιτροπή Σύνδεσης Επαναστατών Νέων (Γαλλία) προς νΚΑ: η νεολαία αγωνίζεται για το δικαίωμά της στη μόρφωση και στην ελευθερία

Επιτροπή Σύνδεσης Επαναστατών Νέων (Γαλλία) προς νΚΑ: η νεολαία αγωνίζεται για το δικαίωμά της στη μόρφωση και στην ελευθερία

Αγαπητοί/-ές σύντροφοι/-ισεςς

Πληροφορηθήκαμε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από την ανακοίνωση που μας στείλατε. Σας μεταφέρουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας για την καταστολή που υφίστασθε και την συμπαράσταση μας στη δράση σας απέναντι στην πολιτική βαναυσότητα της κυβέρνησής σας και της αστυνομίας της.

Στη Γαλλία, εδώ και έναν σχεδόν χρόνο, στο όνομα της «υγειονομικής κρίσης», είναι αδύνατο για τους νέους να έχουν πρόσβαση σε μια σωστή εκπαίδευση. Σχεδόν έναν χρόνο τώρα, κινητοποιούμαστε για να ανακαταλάβουμε τα πανεπιστήμιά μας και τις αίθουσες των μαθημάτων μας. Σχεδόν έναν χρόνο τώρα υφιστάμεθα την βία της κυβέρνησης μας.

Μιας κυβέρνησης που πολεμάει αμείλικτα την νεολαία, κρατώντας τα πανεπιστήμια κλειστά, καταστέλλοντάς μας, επιβάλλοντάς μας συστηματικά απαγόρευση κυκλοφορίας και περιοριστικά μέτρα, που είναι συνώνυμα της απώλειας θέσεων εργασίας χιλιάδων νέων, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο επισφαλείς και απομονωμένοι. Απότοκο αυτής της κατάστασης είναι μια διαρκώς αυξανόμενη ψυχολογική δυσφορία. Τον περασμένο μήνα, 4 φοιτητές αυτοκτόνησαν. Γι’ αυτό είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και η καταστροφική πολιτική της!

Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, η οργή φουντώνει και η νεολαία είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τα ελευθεροκτόνα μέτρα  της κυβέρνησής μας, όπως το απέδειξε η κινητοποίηση του περασμένου Ιούνη ενάντια στον ρατσισμό και την κρατική καταστολή, καθώς και η μαζική συμμετοχή των νέων στις διαδηλώσεις ενάντια στους κατασταλτικούς νόμους της εξουσίας. Το περασμένο Σάββατο, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρωθήκαμε χιλιάδες νέοι, μαθητές λυκείου, φοιτητές και μισθωτοί από πολλούς επαγγελματικούς χώρους.

Αυτή η συνέλευση είχε τεράστια επιτυχία και θα την επαναλάβουμε για να συζητήσουμε την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και τη διεθνή, και να οργανώσουμε έτσι την πάλη!

Να ξέρετε πως αναφερθήκαμε εκτεταμένα στην κρίση που διανύετε και σας μεταφέρουμε και σήμερα και αύριο όλη την συντροφική συμπαράστασή μας!

Σήμερα η νεολαία αγωνίζεται για το δικαίωμά της στη μόρφωση και στην ελευθερία. Πρόκειται για έναν αγώνα πολιτισμού για την ανθρωπότητα.

Συντροφικά,

Επιτροπή Σύνδεσης Επαναστατών Νέων (CLJR)

Παρίσι 15/2/2021