Έξω οι φονιάδες των λαών από τις σχολές μας!

Έξω οι φονιάδες των λαών από τις σχολές μας!

Ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής σε πρακτική άσκηση σε ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό πρόγραμμα φρόντισε η διοίκηση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης να φτάσει στα ακαδημαϊκά email των φοιτητών του. Το πρόγραμμα αναφέρεται σε προπτυχιακούς αλλά και προσφάτως πτυχιούχους φοιτητές και στο email υπάρχει ο σύνδεσμος που οδηγεί στο site του ΝΑΤΟ για την εγγραφή στην πρακτική άσκηση και περεταίρω πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα.

Σε μία περίοδο όπου η πολεμική απειλή ολοένα και εντείνεται και στην περιοχή μας αλλά και παγκόσμια είναι τουλάχιστον επικίνδυνο τα Πανεπιστήμια και τα τμήματα να προωθούν τη δράση του ΝΑΤΟ μέσα στις σχολές και στους φοιτητές. Εμείς δε θα μείνουμε παρατηρητές όσο τα Πανεπιστήμια προσπαθούν να γίνουν σύμμαχοι στο πλαίσιο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ και η σύμπλευση της κυβέρνησης με αυτό είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της ανθρωποκτόνας συμφωνίας της ΕΕ για τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο ή υποφέρουν σε hot spot της ντροπής και της πολιτικής κατά της «τρομοκρατίας». Για τόσους βομβαρδισμούς και πολέμους στην Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

Καταγγέλλουμε τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Κρήτης και ΝΑΤΟ. Η Πρυτανεία και η Κοσμητεία του Τμήματος να πάρει θέση άμεσα! Κανένας φοιτητής να μην συμμετάσχει στην πρακτική του στρατιωτικού προγράμματος. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από τα Βαλκάνια! Ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών! 

Κανένας φοιτητής να μην γίνει συνένοχος στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ. Δε χαρίζουμε τη γνώση μας στους φονιάδες των λαών, στις μεγαλοεπιχειρήσεις και τα κέρδη τους! Έρευνα και επιστήμη για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, με ευθύνη του πανεπιστημίου! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Θέλουμε η γνώση και η επιστήμη να χρησιμοποιείται απελευθερωτικά για την κοινωνία και όχι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχεια και το φασισμό! 

οργάνωση Ηρακλείου

της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση