Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2013

Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ και το 2013!

Η γενιά της κρίσης να γίνει γενιά της Επανάστασης!

7- 8- 9 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ολόκληρο τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας!

Κάθε Ιούνη των τελευταίων χρόνων, οι Αναιρέσεις δίνουν με πείσμα και νεολαιίστικη διάθεση, το παρόν στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Διοργανώνονται από τις οργανώσεις νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνουν και εξαπλώνονται στο φόντο και της νέας ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας που δε βολεύεται στο ασφυκτικό πλαίσιο της κρίσης και των μνημονίων.

Οι Αναιρέσεις ξεκινώντας κάποτε ως φεστιβάλ αποτελούν πλέον σήμερα μια πολύπλευρη πολιτική –πολιτιστική διαδικασία με λέσχες – πολιτιστικά εργαστήρια, έντυπο, κάμπινγκ, ημερίδες, σεμινάρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, εντός αυτής της νέας πραγματικότητας, συνεχίζει να βαδίζει σε δρόμο διαφορετικό από αυτόν που υπηρετούν τόσο τα αμιγώς εμπορικά φεστιβάλ με τη θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους, όσο και αυτόν των «παραδοσιακών» πολιτικών φεστιβάλ με την ιδιοκτησία της αλήθειας και τη βαρετά μονοσήμαντη προβολή της άποψης των διοργανωτών.

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει». Ως διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιδιώκουμε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση.

Με έμπνευση τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση.

Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες.

Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής.

Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν – δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ.

Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει και οι ομάδες των Αναιρέσεων δουλεύουν πυρετωδώς. Με σύνθημα «Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», προετοιμάζονται οι συζητήσεις, οι εκθέσεις, τα workshops και φυσικά οι συναυλίες, πολλές συναυλίες, που θα κατακλύσουν και πάλι τόσο τη Γεωπονική στην Αθήνα όσο και άλλους φεστιβαλικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στις 24 – 25 του Μάη η Πάτρα ανοίγει την αυλαία του φετινού πανελλαδικού φεστιβάλ. Στις 7, 8 και 9 του Ιούνη θα υπάρξει η συνέχεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες του φεστιβάλ και σε άλλες μεγάλες πόλεις…

Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ αλλά και όλων των υπολοίπων λεπτομερειών από το site: www.anaireseis.gr

Αν γνωρίζετε ή θέλετε να γνωρίσετε τις Αναιρέσεις, αν συμφωνείτε ή θέλετε να συζητήσετε για τα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία τους και αν θέλετε να συνδυάσετε τα παραπάνω με την εθελοντική σας συνεισφορά και συμβολή στο εγχείρημα της διοργάνωσής τους (σε πεδία όπως αυτά της οπιτικοακουστικής κάλυψης, της επικοινωνίας, της χωροταξικής οργάνωσης του φεστιβάλ ή όποιας άλλης δραστηριότητας του επιθυμείτε), μπορείτε έως τις 17 Μαΐου να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή των Αναιρέσεων στο [email protected]