νΚΑ: Σε όλες τις εκλογικές μάχες κάνουμε την αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά!

νΚΑ: Σε όλες τις εκλογικές μάχες κάνουμε την αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά!

Τα όνειρα μας, οι εφιάλτες τους!

Με την αντικαπιταλιστική αριστερά για να γίνει η αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής

Σε όλες τις κάλπες μαυρίζουμε το σύστημα και κάνουμε πράξη τους φόβους τους – Δυναμώνουμε το αντισυστημικό ρεύμα.

 

Στις φοιτητικές Εκλογές στις 10/5 στηρίζουμε την Ανεξάρτητη Ανατρεπτική Αριστερά και τα ψηφοδέλτια σχημάτων της ΕΑΑΚ και άλλων αριστερών-αγωνιστικών σχημάτων και αγωνιστών.

Στις βουλευτικές εκλογές στις 21/5 στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Η νεολαία που ήταν στην πρώτη γραμμή για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, που βλέπει καθημερινά να δολοφονείται το παρόν και το μέλλον της και να τσακίζονται τα δικαιώματα της στην ζωή, στην εργασία, στην μόρφωση, στην ελευθερία, να στείλει μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στο σύστημα και σε όσους πίνουν νερό στο όνομα του. Στέλνουμε μήνυμα ανατροπής για να ζήσει η νεολαία αλλιώς!

Με πρώτο σταθμό τις φοιτητικές κάλπες να μαυριστεί:

  • η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ και η παράταξη της στα πανεπιστήμια ΔΑΠ. Καμία «δεύτερη εντολή» στους πρωτεργάτες της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • η συναίνεση-συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις. Το να φύγει η ΝΔ αλλά να μείνει η αντιλαϊκή πολιτική, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κοροϊδία.
  • η ακροδεξιά που γεννιέται μέσα από την κρίση του συστήματος τους και προσπαθεί και πάλι να σηκώσει κεφάλι.

Παρά τις κορώνες και τους θεατρινισμούς τους, στις εκλογικές μάχες του επόμενου μήνα δεν κρίνεται το ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί, αφού όποια και αν είναι η κυβερνητική σύνθεση η πολιτική που θα ακολουθήσουν είναι δεδομένη. Όλοι μαζί για παράδειγμα ψήφισαν και εφάρμοσαν την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, όλοι τους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ που με δικές της επιταγές έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα σταλεί μαζικό μήνυμα ρήξης και ανατροπής, αν το κίνημα και η ανατρεπτική αριστερά θα είναι πιο δυνατοί για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Για να γίνει αυτό πρέπει η νεολαία να γυρίσει την πλάτη και σε όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να συμβάλλουν στην υπόθεση της ανατροπής.

Να γυρίσει την πλάτη στο ΜΕΡΑ25, σοσιαλδημοκρατική παραλλαγή του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και επίδοξο συνεταίρο του σε μια «προοδευτική κυβέρνηση». Η δήθεν πρώτη φορά ρήξη στην πράξη είναι η «δημοκρατική πανεπιστημιακή αστυνομία που θα παίρνει εντολές από τους πρυτάνεις», το «τι δημόσια, τι ιδιωτικά» που έλεγε παντού ο Βαρουφάκης τους προηγούμενους μήνες για τα κοινωνικά αγαθά, του «τι επαγγελματικά δικαιώματα ζητάτε εσείς οι φοιτητές, αφού έτσι δουλεύει η αγορά στον καπιταλισμό» και το “έξω οι βάσεις, αλλά μέσα στο ΝΑΤΟ” καθώς δεν έχει προοπτική εξόδου από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Να προσπεράσει την λογική που εκφράζει το ΚΚΕ που στην πράξη δεν συμβάλλει στην υπόθεση της ανατροπής, αλλά δια της κομμουνιστικής ρητορικής και ανατρεπτικής φιλολογίας περιορίζει το κίνημα μόνο στον αγώνα για μικροβελτιώσεις και το αποκόβει από την πάλη απέναντι στις ιερές αγελάδες του συστήματος (τις ιδιωτικοποιήσεις, την ΕΕ, το χρέος). Γιατί στη πράξη αποφεύγει να πάρει την ευθύνη σύγκρουσης με αυτές, φοβάται να κλιμακώσει τους αγώνες σε πιο ανατρεπτική κατεύθυνση και τους στέλνει βιαστικά στις κάλπες και τα «συμπεράσματα».

Με ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες της νεολαίας, για να ανατραπεί η πολιτική που μας δολοφονεί!  Για επικίνδυνο και νικηφόρο κίνημα εδώ και τώρα!

Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά είναι η μόνη ψήφος προοπτικής και ελπίδας, ψήφος αλλαγής σελίδας στο κίνημα νεολαίας για να γίνουν οι αγώνες του πολιτικά επικίνδυνοι και νικηφόροι. Στις φοιτητικές εκλογές ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά και στα αριστερά-ανατρεπτικά ψηφοδέλτια που στηρίζει σημαίνει αγώνας για:

  • ΜΟΡΦΩΣΗ– Συνολική ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων, ούτε σκέψη για μπάτσους στις σχολές. Ενάντια στην επιχειρηματική και ταξική παιδεία, που βάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας. Λεφτά για την παιδεία, γνώση και έρευνα με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.
  • ΔΟΥΛΕΙΑ– Μόνιμη και σταθερή, με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Για την εργασιακή μας προοπτική, για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό ενάντια στην εκμετάλλευση της νέας γενιάς, τη φτώχεια, την ευέλικτη απασχόληση που μας επιφυλάσσουν.
  • ΖΩΗ– Για την συνολική ανατροπή των πολιτικών που δολοφονούν. Για να είναι όλα τα κοινωνικά αγαθά, καθολικά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ– Κόντρα σε ένα σύστημα που θρέφει την αδικία, τον φασισμό, την πατριαρχία. Κόντρα στην καταστολή και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, παλεύουμε για μια κοινωνία όπου θα μπορούμε να ζούμε όλοι και όλες ελεύθεροι/ες.
  • ΕΙΡΗΝΗ– Για να μπει τέλος στον εθνικιστικό παροξυσμό και τις νέες Μεγάλες Ιδέες που στην πράξη σημαίνουν δις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που είναι άδικος και από τις δυο πλευρές, καμιά συμμετοχή στα βάρβαρα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ειρήνη και φιλία των λαών της περιοχής.

Για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και την ανατρεπτική οργάνωση των αγώνων του. Για να ηττηθούν τα χρεοκοπημένα σχέδια που αποπολιτικοποιούν το φοιτητικό κίνημα, όπως η πρόταση για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ από την ΚΝΕ και άλλες δυνάμεις. Είδαμε άλλωστε στην πράξη η πρωτιά της ΠΚΣ στα πανεπιστήμια εδώ και έναν χρόνο δεν έφερε κάποια ριζική αλλαγή στο μπλοκάρισμα του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, στην οργάνωση των φοιτητικών αγώνων και στην αναζωογόνηση των διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.

 

Στις φοιτητικές εκλογές να δοθεί το πρώτο μήνυμα!

Σε όλες τις κάλπες, να σταλεί μήνυμα ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν.

Να καταδικαστεί η δολοφονική πολιτική της ΝΔ και η συναίνεση-συνενοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιάς.

Να αλλάξει ο συσχετισμός στο κίνημα και την αριστερά, για μια αριστερά σύγχρονη και ανατρεπτική που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα και πάει τους αγώνες μέχρι τέλους.

 

Τον Μάη, στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής, δυναμώνουμε το αντισυστημικό ρεύμα, ψηφίζουμε την ανατρεπτική αριστερά παντού!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
28/04/2023