Φοιτητικές Εκλογές: Ισχυρή Attack, μήνυμα ανατροπής για τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος

Φοιτητικές Εκλογές: Ισχυρή Attack, μήνυμα ανατροπής για τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος

Δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2024 στο ειδικό site της νΚΑ εδώ: ekloges.nka.gr

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν και φέτος στις φοιτητικές εκλογές. Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε, παρά την πτώση της κάλπης σε σχέση με πέρσυ, με την νεολαία στα πανεπιστήμια να μαυρίζει για ακόμα μια χρονιά με την ψήφο της τη ΔΑΠ, η οποία έμεινε δεύτερη δύναμη ως εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής. Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες της ΝΔ για την συντριβή του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος των προηγούμενων μηνών, την υπονόμευση και την συκοφαντία ενάντια σε κάθε αγώνα και κάθε συλλογική διεκδικηση, την επιβολή πειθαρχικών σε φοιτητές και φοιτήτριες, φαίνεται πως η νεολαία δεν πείθεται και καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική της τόσο στην εκπαίδευση, όσο και συνολικά για το μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται για τρίτη χρονιά η ΠΚΣ σημειώνοντας όμως μεγάλη πτώση σε ψήφους και ποσοστά,  αποτυπώνοντας την αδυναμία εδώ και δύο χρόνια να ανασυγκροτήσει τους συλλόγους ως πρώτη δύναμη, να οργανώσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε ζωντανούς συλλόγους μετά και το μεγάλο εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η Attack στη πρώτη της εμφάνιση είναι η μοναδική αγωνιστική δύναμη που παρά την πτώση της κάλπης κατάφερε να σημειώσει απόλυτη άνοδο πάνω από 20% σε σχέση με τα ποσοστά που κατέγραψαν πέρσι τα σχήματα του Συντονισμού σχημάτων και αγωνιστ(ρι)ών, σημειώνοντας απόλυτη άνοδο στην πλειοψηφία των συλλόγων που παρεμβαίνει και ποσοστιαία άνοδο σε σχεδόν όλες τις σχολές. Η πιο μαχητική πτέρυγα της σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει μέσα στα πανεπιστήμια εκφράστηκε και θα δυναμώσει. Φάνηκε ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα μέσα στις σχολές που συντάσσεται με την αντικαπιταλιστική αριστερά στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η νεολαία δεν χωράει στα καλούπια τους. Ενίσχυσε τη λογική του ανυποχώρητου αγώνα, των μαχητικών μορφών στο κίνημα, των αγώνων οργανωμένων μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, όπως εκφράστηκε και στο πρόσφατο φοιτητικό κίνημα, ή και στις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη, αλλά και δέσμευσης συνέχισης των αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή, ελευθερίες.

Τα αποτελέσματα της Attack ανέδειξαν ότι η αριστερά δεν μπορεί να επικαλείται μια γενικόλογη ενότητα σε πήλινα πόδια, αλλά είναι αναγκαία η ενότητα γύρω από ένα επιθετικό πολιτικό περιεχόμενο και μια φυσιογνωμία που θα είναι φάρος της κοινωνίας που οραματίζεται και έχει ανάγκη η νεολαία. Μια αριστερά που δεν θα ψάχνει λύσεις σε κοινοβουλευτικές προτάσεις αλλά θα τα βάζει συνολικά με το σύστημα που καταπιέζει τη νεολαία, με τις κυβερνήσεις κάθε χρώματος που ακολουθούν πιστά τις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ και στοιχίζονται πίσω από την αιματοβαμμένη μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η άνοδος της αποχής, μετά από τις δίμηνες καταλήψεις και τις τεράστιες κινητοποιήσεις, οφείλεται σε ένα βαθμό και στον εγκλωβισμό ενός κοινοβουλευτισμού των κυρίαρχων δυνάμεων και την αντιμετώπιση των φοιτητικών συλλόγων ως παρατηρητές του αρνητικού συσχετισμού.

Είναι κομβικής σημασίας η επόμενη μέρα να βρει τους φοιτητικούς συλλόγους ενισχυμένους, μαθαίνοντας από τις μάχες και τις διαδικασίες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα και με βλέμμα στην ανασυγκρότηση τους. Έτσι θα μπορέσουν να λειτουργούν, να συζητούν και να συντονίζονται με τέτοιο τρόπο που θα αποτελούν όπλο πληττόμενης πλειοψηφίας των φοιτητών και φοιτητριών. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να συμβάλλει το θετικό αποτέλεσμα της Attack για την επόμενη μέρα των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός μάχιμου πολιτικού φοιτητικού κινήματος που θα ανατρέψει τα κυβερνητικά σχέδια, από κοινού με το εργατικό κίνημα. Για να κερδίσουν οι ανάγκες της νεολαίας.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
23/5/2024