Για τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα

Τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, φασίστες σαν αυτούς που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επέστρεψαν στον τόπο δράσης τους για να «ξανασκοτώσουν» το θύμα τους. Βεβήλωσαν το μνημείο που είχε στηθεί εδώ και μήνες, στο σημείο που το Σεπτέμβρη του 2013 μέλη της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της χρυσής Αυγής είχαν δολοφονήσει τον 29χρονο μουσικό. Ξανά νύχτα, μέσα στο σκοτάδι που τους αρμόζει, σχημάτισαν μαιάνδρους πάνω στο μνημείο και υπέγραψαν «C 18», όπως η νεοναζιστική βρετανική οργάνωση «Combat 18», γνωστή για τις δολοφονίες δεκάδων μεταναστών. Τα άνανδρα φασιστοειδή επέστρεψαν, δήθεν για να μας φοβίσουν και να μας κάνουν επίδειξη δύναμης.

Όμως η άνανδρη και προκλητική κίνησή τους, δεν είχε παρά να μας υπενθυμίσει την ανάγκη για διαρκή και ανειρήνευτη πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Την πάλη που όψη και θύμα της ήταν και ο Παύλος Φύσσας. Μας υπενθυμίζουν, την ανάγκη για άμεση, οργανωμένη και μαζική, κοινή δράση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των αντισυστημικών, αριστερών, πολιτικών δυνάμεων και αγωνιστών ενάντια στη Χρυσή Αυγή, το φασισμό αλλά και το ίδιο το σύστημα που τους γεννάει. Την ανάγκη ο οργανωμένος λαός, η νεολαία και οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συλλογική πάλη και δράση τους, να ξεβράσουν στα απόβλητα της ιστορίας αυτό το ντροπιαστικό δημιούργημα του καπιταλισμού.

Η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα, δεν μας ξύπνησε απλά μια μνήμη αγώνα απ το πρόσφατο παρελθόν. Συνέβη την ημέρα που έκλειναν τα 72 χρόνια απ την ίδρυση της ΕΠΟΝ (23/2/1943), της οργάνωσης που στο πλάι του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ πάλεψε για τη διπλή λευτεριά του τόπου μας και τσάκισε τους ναζί, τους πολιτικούς και ιδεολογικούς προγόνους των δολοφόνων του Φύσσα. Μια μέρα σαν κ αυτή λοιπόν, εμείς που φέρουμε βαριά την τιμή των απόγονων αυτού του ένδοξου και περήφανου λαού, δίνουμε υπόσχεση να τσακίσουμε ξανά το πιο μαύρο αυγό του πιο μαύρου φιδιού, το φασισμό σε κάθε εκδοχή του αλλά και το σύστημα που τον γεννάει.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση