Για την κατασκευασμένη υπόθεση της Ηριάννας και της καταδίκης της σε 13 χρόνια φυλάκιση

Η καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα δικαστήρια προχωράει ακάθεκτη! Μετά τη βίαιη καταστολή κάθε κινητοποίησης του μαζικού κινήματος και την απειλή πολυετούς φυλάκισης του Τάσου Θεοφίλου, αποκαλύφθηκε η καταδίκη σε κάθειρξη 13 χρόνων στην Ηριάννα B., υποψήφια διδάκτορα στο πανεπιστήμιο Αθηνών, για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το κυνήγι της από τη δικαιοσύνη ξεκίνησε το 2011, όταν συνελήφθη με αυτή την κατηγορία ο σύντροφος της ενώ το 2013 οδηγήθηκε και η ίδια σε δίκη. Όλο αυτό το διάστημα γίνονται διαρκείς προσπάθειες καταδίκης της και από την εισαγγελία αλλά και από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος δημοσιοποίησε το όνομα της ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης πριν δικαστεί και άσκησε πίεση στους δικαστές να μην αφεθεί ελεύθερη.

Όλες οι κατηγορίες κατέρρευσαν: ο σύντροφος της αθωώθηκε και παρότι έγινε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο σε βάρος της. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν εμπόδισαν το δικαστήριο να επιβάλλει τη βαρύτερη δυνατή ποινή: 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και άμεση μεταγωγή στις φυλακές της Θήβας. Τα μόνα «στοιχεία» ενοχής που είχε στη διάθεση της η εισαγγελέας ήταν η μερική ταυτοποίηση DNA σε όπλο, την οποία η ίδια η αστυνομία κατάθεσε ότι θεωρεί αμφίβολης ποιότητας και μη έγκυρο στοιχείο, και τη σχέση της με το σύντροφο της, ο οποίος πλέον θεωρείται αθώος από τα ίδια τα δικαστήρια!

Είναι προφανές ότι τα δικαστήρια, λίγες μέρες μετά το χτύπημα στο Λουκά Παπαδήμο, έδρασαν με πολιτικό κριτήριο και καταδίκασαν μία αθώα γυναίκα: Θέλουν την προσωπική εξόντωση της Ηριάννας για να τρομοκρατήσουν κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι μπροστά στη βαρβαρότητα που ζούμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να νιώθει περήφανη, καθώς συνεχίζει το μισοτελειωμένο έργο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και πραγματοποιεί τα όνειρα του ακροδεξιού Νίκου Δένδια.

Να μην τους αφήσουμε να νιώσουν ασφαλείς! Το μαζικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και κάθε άνθρωπος που μισεί την αδικία να σταθεί δίπλα στην Ηριάννα και να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκιση της!

Να αγωνιστούμε ενάντια στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων!

Να τσακίσουμε τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τα όργανα του!