Για την τραμπούκικη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ και της νΚΑ στην Αθήνα

Την Πέμπτη 25/6 μετά το τέλος της διαδήλωσης ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο μια ομάδα 20 ατόμων επιτέθηκε με οργανωμένο τρόπο στα γραφεία του ΝΑΡ και της νΚΑ, έσπασαν τα τζάμια και επιχείρησαν να εισβάλουν και να χτυπήσουν συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα στο χώρο.

Η συγκεκριμένη ομάδα συνδέεται με επίθεση που έγινε πρόσφατα στο πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ «Αναιρέσεις». Αυτή τη φορά είχαν σχεδιάσει και στήσει τη νέα επίθεση στοχοποιώντας και ακολουθώντας ομάδα συντρόφων που επέστρεφε στα γραφεία μετά τη διαδήλωση. Ο τρόπος της δράσης τους προσιδιάζει σε ασφαλίτικες και φασιστικές πρακτικές που είναι απολύτως εχθρικές προς το μαζικό κίνημα στο σύνολό του. Η επίθεση αποκρούστηκε, αλλά απαιτείται πλήρης απομόνωση τέτοιων ομάδων και συλλογική αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς του κινήματος. Αν και αυτοπροσδιορίζονται ως «αναρχικοί», είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες συμμορίτικες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με κάνενα πολιτικό χώρο ή συλλογικότητα, στέκι, κατάληψη κτλ. Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι έχουν επιτεθεί ξανά σε πολιτικούς χώρους στο παρελθόν. Ο καθένας και η καθεμία διαλέγει τους εχθρούς του.

Είναι φανερό πως η σταθερή και μαχητική στάση του ΝΑΡ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, τα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς και την αστική διαχείριση ενοχλεί. Όπως ενόχλησε και η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ των Αναιρέσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Ζούμε σε κρίσιμους και ενδιαφέροντες καιρούς. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε κομμάτι του μαζικού κινήματος που παλεύει για τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και τα βάζει με το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αγωνιζόμαστε με ανυποχώρητη αποφασιστικότητα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Αντιμαχόμαστε πολιτικά και ιδεολογικά το χυδαίο αντικομμουνισμό του μαύρου μετώπου, των νεοφιλελεύθερων ορδών του «Μένουμε Ευρώπη» και των κυρίαρχων μίντια που επιχειρούν να επιβάλλουν τον τρόμο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα της ΕΕ, των μνημομίων και του κεφαλαίου. Δίνουμε μαχητικό αγώνα απέναντι στη βαρβαρότητα των εργατικών «ατυχημάτων» – δολοφονιών, της απλήρωτης δουλειάς, του εργοδοτικού αυταρχισμού. Αντιμετωπίζουμε το φασισμό όπου πάει να σηκώσει κεφάλι. Αντιμετωπίζουμε τη συνέχεια του κράτους, της αστυνομοκρατίας, των συλλήψεων και των διώξεων κατά διαδηλωτών. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε και τη συνέχεια του παρακράτους.

Όπως δε μας φοβίζουν οι μεγάλοι εχθροί που αντιπαλεύουμε, δε μας τρομοκρατούν και οι παρακρατικές επιθέσεις ασφαλίτικου τύπου και συνέχειας της αστικής βίας.

Για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό. Καλούμε όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς να καταγγείλουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους πρακτικές και επιθέσεις.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση