Η τρομοκρατία δεν μας σταματά! Μαχητικό ΌΧΙ, μέχρι τέλους!

Παραμονές του δημοψηφίσματος και ο δυνάμεις που εκφράζουν το «ΟΧΙ μέχρι τέλους» βρέθηκαν στο στόχαστρο τραμπουκισμών, αλλά και των κατασταλτικών δυνάμεων, που θέλουν με τη βία, την τρομοκρατία και την προβοκάτσια να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της δικτατορίας των ευρωκρατών του ΝΑΙ.

Ως ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και ως νΚΑ καταγγέλλουμε την απρόκλητη δολοφονική επίθεση στον σύντροφο Φ.Χ, μέλος του ΕΕΚ, του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής και της ΕΑΑΚ από διοργανωτή της συγκέντρωσης του ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο, την Παρασκευή 3/7. Ο σύντροφος ενώ ήταν καθοδόν για μια παρέμβαση υπέρ του ΟΧΙ είχε μια λεκτική πολιτική αντιπαράθεση με ένα στέλεχος της ΝΔ, διοργανωτή της συγκέντρωσης του ΝΑΙ. Ο τραμπούκος της ΝΔ τον ακολούθησε για αρκετά χιλιόμετρα και όταν σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι κοντά στο Καλλιμάρμαρο όπου διεξάγονταν η Συγκέντρωση του ΝΑΙ, ο τραμπούκος δε δίστασε να στρίψει με το αμάξι του κάθετα προς το πεζοδρόμιο και να πατήσει γκάζι προς τη μηχανή του συντρόφου, ρίχνοντάς τον στο πεζοδρόμιο. Αμέσως έφθασαν στο σημείο «εξεγερμένοι» Νεοδημοκράτες και μπράβοι της συγκέντρωσης «ΝΑΙ μένουμε Ευρώπη» μαζί και ο επίσης Νεοδημοκράτης δικηγόρος του τραμπούκου. Με φωνές και απειλές, αλλά και με συνθήματα όπως «στο Βίτσι και στο Γράμμο σε έχωσα στην άμμο» περικύκλωσαν το σύντροφο πιέζοντας να καταγραφεί η επίθεση σαν απλό τροχαίο. Συγκινητική ήταν άμεση στήριξη από τους περαστικούς-αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, πεζούς και οδηγούς, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την ωμότητα της επίθεσης προστάτευσαν τον σύντροφο από τους τραμπούκους του ΝΑΙ και απαιτούσαν να καταγραφεί το περιστατικό από την αστυνομία ως μια απρόκλητη και σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση. Δείχνοντας ακόμη μία φορά τον ξεκάθαρο ρόλο τους, οι αστυνομικές δυνάμεις της τροχαίας εξαφανίστηκαν, μη καταγράφοντας τα στοιχεία του δράστη.

Αντίστοιχα συμβάντα των τελευταίων ημερών δείχνουν περίτρανα πόσο πολύ θέλουν να καλλιεργήσουν το φόβο και τον τρόμο εν όψει της κρίσιμης μάχης του δημοψηφίσματος. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι την ίδια μέρα διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε απρόκλητα με χρήση χημικών στην αντιμνημονιακή- αντι ΕΕ μοτοπορεία που κατέληξε σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και στη συγκέντρωση και διαδήλωση του ΌΧΙ της Ρήξης, του ΌΧΙ μέχρι τέλους, την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις πρώτες αλυσίδες του μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥ-ΜΑΡΣ κάνοντας χρήση χημικών και «κρότου- λάμψης», όταν οι διαδηλωτές με σκάλα ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου των γραφείων της ΕΕ.

Δεν έχουν λείψει αυτές τις μέρες και οι αναίτιες συλλήψεις αγωνιστών. Χαρακτηριστική είναι η αναίτια προσαγωγή του Χρήστου Πατσούρα υποψήφιου δήμαρχου με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, η οποία στοχοποιεί ξεκάθαρα τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που αγωνίζονται για το «ΟΧΙ μέχρι τέλους».

Είναι εντυπωσιακή η λυσσαλέα συσπείρωση του αστικού στρατοπέδου, του μαύρου μετώπου εσωτερικού και εξωτερικού, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα όπλα για την τρομοκράτηση του λαού. Από τις κλειστές τράπεζες ως όπλο μαζικής τρομοκρατίας, μέχρι την 24ωρη κατήχηση των ΜΜΕ και τους εκβιασμούς στους χώρους δουλειάς, είναι εμφανής η προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, που πολώνεται ταξικά υπέρ του “ΟΧΙ”. Δεν μας προκαλεί έκπληξη λοιπόν πως όπου δεν πίπτει ο εκφοβισμός των capital control, η τρομουστερία των ΜΜΕ, αλλά και η εργοδοτική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει τα αφεντικά την τελευταία εβδομάδα, έρχονται οι τραμπουκισμοί, οι αναίτιες συλλήψεις, η ένταση της αστυνομικής βίας και των κατασταλτικών μηχανισμών.

Όσο όμως και αν προσπαθούν, η λαϊκή οργή δεν μπορεί να ανακοπεί, ούτε και να εκτονωθεί. Το εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό «Όχι» θα στείλει την απάντηση σε κάθε προσπάθεια επιβολής του φόβου, απέναντι στο αστικό μέτωπο του «ναι», της πλουτοκρατίας, του Σαμαρά και του Θεοδωράκη, του «μένουμε Ευρώπη», των νέων βάρβαρων μνημονίων.

Στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία ορθώνουμε τα μαχητικά ΟΧΙ της τόλμης και της αποφασιστικότητας μέχρι τέλους:

ΟΧΙ σε νέο τρίτο μνημόνιο και σε κάθε μνημονιακή συμφωνία

ΟΧΙ και ΕΞΩ από ευρωζώνη και ΕΕ

ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού χρέους

ΝΑΙ στην ελπίδα στο μέλλον στη ζωή που υπάρχει χωρίς χρέος, μνημόνια, ΕΕ και ευρώ, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση