#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Εργαζόμενοι-ες με δικαιώματα και ζωή που αξίζει!

#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Εργαζόμενοι-ες με δικαιώματα και ζωή που αξίζει!

Στις εκλογές κρίνονται πολιτικές και προγράμματα, προοπτική και θέσεις, η δύναμη μας να αντιπαρατεθούμε με την βάρβαρη πολιτική που μαυρίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Τα επικοινωνιακά σόου, οι ανούσιες αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων, τα λόγια δίχως πράξεις και πάνω από όλα η απόκρυψη της βαθιάς συναίνεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνική πλειονότητα. Να μιλήσουμε και να ψηφίσουμε με βάση τις ανάγκες μας! 

Εµείς αγωνιζόµαστε για…

1. Κανένας βασικός µισθός εργαζόµενου/ης κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από µία δουλειά, ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό. Όχι στα επιδόµατα φτώχειας, τα κάθε λογής pass και voucher, τα κουπόνια, αλλά κατοχυρωµένος µισθός και ενιαίες αµοιβές. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και ο συσσωρευμένος πλούτος, να μειωθεί ριζικά η φορολογία των εργαζομένων. Να αυξηθεί τώρα το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και επιπλέον 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

2. Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας παντού. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγµατεύσεις και κλαδικές συλλογικές συµβάσεις µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες µας, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόµενους. 14 µισθοί, δώρα, άδειες και επιδόµατα σε όλους τους εργαζόµενους ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα και τους συνταξιούχους. Ενάντια στην ακρίβεια, απειθαρχία στις οδηγίες της ΕΕ και στην «απελευθέρωση» των αγορών (ενέργειας, μεταφορών, δικτύων, κλπ.)

3. Σταθερή δουλειά και ενιαίες εργασιακές σχέσεις παντού. Όχι στη µερική και ελαστική απασχόληση και όλες τις «ευέλικτες» µορφές απασχόλησης, τα mini jobs, τα «προγράµµατα», τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, τα αναγκαστικά μπλοκάκια, το δανεισμό, την εκ περιτροπής εργασία, κλπ. Απαγόρευση και ποινικοποίηση της µαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Όχι στην αναγκαστική και μόνιμη τηλεργασία. Συµβάσεις αορίστου χρόνου µε πλήρη απασχόληση και κατοχύρωση. Ίσα δικαιώµατα και αµοιβές για όλους, ντόπιους και µετανάστες, γυναίκες και άνδρες, «παλιούς» και «νέους».

4. Μείωση του χρόνου εργασίας. Καθολική εφαρµογή των 30 ωρών εργασίας/εβδοµάδα, 6 ώρες/ηµέρα, 5 µέρες/εβδοµάδα. Όχι δουλειά την Κυριακή. Η τεχνολογία και η επιστήµη έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα, µπορούµε να δουλεύουµε λιγότερο, µε αύξηση των αποδοχών. ∆ικαίωµα στην ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος για πολιτισµό, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, µόρφωση και ψυχαγωγία. 5 εβδομάδες άδεια ανά έτος εργασίας. Πλήρη προστασία της μητρότητας, γονικές άδειες και για τους 2 γονείς. Άδειες και υποχρεωτική δειυκόλυνση για σπουδές, μετεκπαιδεύσεις και μορφωτικές δραστηριότητες για όλους τους εργαζόμενους-ες.

5. Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και άνεργο. Ασφάλιση που να καλύπτει πλήρως όλες τις µορφές εργασίας, στην ασθένεια, ιατροφαρµακευτική περίθαλψη και εξετάσεις, την προληπτική και κάθε είδους ιατρική ανάγκη, µε ποιοτικές και αποκλειστικά δηµόσιες υπηρεσίες. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.

6. Κατάργηση της ενοικιαζόµενης εργασίας και του σύγχρονου «σκλαβοπάζαρου». Απαγόρευση αντικατάστασης µόνιµων εργαζοµένων από ελαστικές συμβάσεις και ενοικιαζόμενους-δανεικούς εργαζόμενους. Να κλείσουν οι εταιρείες δανεισμού-ενοικίασης ανθρώπων για δουλειά! Όχι στη ζωή λάστιχο – Σταθερές θέσεις εργασίας παντού.

7. Όχι στην εντατικοποίηση. Ενάντια στο στρες, την πίεση και την υπερεργασία, τους εξοντωτικούς ρυθμούς, τις υπερωρίες, τη µαύρη εργασία, το μπούλινγκ. Ωράριο και διαλλείματα κατοχυρωμένα, έλεγχος για τις συνθήκες ασφάλειας, υγιεινής και τήρηση των ειδικοτήτων και των συγκεκριμένων καθηκόντων στην εργασία. Άμεση παρέμβαση και δικαίωση για τα περιστατικά ηθικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής παρενόχλησης και ρατσισμού.

8. Εργατικός κοινωνικός έλεγχος. Αυτοί που παράγουν τον πλούτο και κρατάνε όρθια την κοινωνία σε όλους τους τομείς, αυτοί που µε τα χέρια και το µυαλό τους λειτουργούν κάθε τομέα της παραγωγής και των υπηρεσιών, πρέπει και µπορούν να έχουν λόγο για όλα. Με την επιβολή του οργανωμένου μαζικού εργατικού κινήματος ενάντια στη «δικτατορία του κέρδους» και των δεικτών, την ασυδοσία του κεφαλαίου.

9. Όχι στον εργοδοτικό αυταρχισµό, δεσποτισµό και τροµοκρατία. Ελεύθερος εργατικός συνδικαλισµός σε κάθε επιχείρηση και κλάδο. Όχι στις απολύσεις. Να καταργηθεί τώρα ο νόµος Χατζηδάκη και όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο ΕΕ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων. Με συνδικάτα στα χέρια των εργαζοµένων, χωρίς εργοδοτικές, κρατικές, δικαστικές και κυβερνητικές παρεµβάσεις και έλεγχο. Καθολικά κατοχυρωµένο δικαίωµα η απεργία, η συνέλευση, η ενημέρωση, η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση. Πλήρη προστασία των εργαζομένων από τη σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση από τους εργοδότες και τα διευθυντικά στελέχη.

10. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε και απαιτούμε σήμερα µε βάση τα παραπάνω, για κατακτήσεις, ώστε να έχουµε ολόκληρη και όχι µισή ζωή. Στο δρόμο για µια κοινωνία όπου την οικονομία και την εξουσία θα έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί του πλούτου, η κοινωνική πλειονότητα και όχι η µειοψηφία των ιδιοκτητών-καπιταλιστών. Για την χειραφέτηση των εργαζομένων.

Με νέο εργατικό κίνημα και δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά για να νικήσουν οι αγώνες μας!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Αντικαπιταλιστική ανατροπή για να ζήσει ο λαός!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση