#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Η ΕΕ είναι το επιτελείο των πολυεθνικών και της βάρβαρης πολιτικής

#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Η ΕΕ είναι το επιτελείο των πολυεθνικών και της βάρβαρης πολιτικής

Στις εκλογές κρίνονται πολιτικές και προγράμματα, προοπτική και θέσεις, η δύναμη μας να αντιπαρατεθούμε με την βάρβαρη πολιτική που μαυρίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Να σκεφτούμε και να ψηφίσουμε με βάση τις ανάγκες μας! 

Η ΕΕ είναι το επιτελείο των πολυεθνικών και της βάρβαρης πολιτικής / Δεν διορθώνεται – Ανατρέπεται με διεθνιστικό αγώνα για ρήξη-έξοδο

1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια ένωση χωρών ή λαών, αλλά το επιτελείο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των πολυεθνικών για να επιβάλλουν ενιαία την πολιτική τους ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους λαούς.

2. Η Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζεται ούτε εκδημοκρατίζεται, ούτε γίνεται ανθρώπινη. Αποτελεί μια καπιταλιστική ολοκλήρωση που δένει με δυσβάσταχτα δεσμά την κοινωνική πλειονότητα για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των καπιταλιστών. Μαζί με το ΝΑΤΟ αποτελεί τον κυρίαρχο πυλώνα του δυτικού καπιταλισμού ενάντια στους λαούς και τα συμφέροντα των κάτω.

3. Η Ε.Ε. ετοιμάζει νέο «Σύμφωνο Σταθερότητας» δηλαδή νέα μνημόνια από το 2024, που φέρνουν νέο γύρο λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», εργασιακό μεσαίωνα και φτώχεια.

4. Ο πληθωρισμός-που δήθεν θα τον «ξεχνάγαμε» με το ευρώ- έχει πάρει τον ανήφορο σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε τρομερά υπερκέρδη για το κεφάλαιο και σε φτώχεια και ακρίβεια τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες αυξάνουν τα επιτόκια, δημιουργώντας «κόκκινα δάνεια» για το λαό. Οι χρεοκοπίες τραπεζών, οι χιλιάδες απολύσεις από τους τεχνολογικούς κολοσσούς και τις πολυεθνικές ανοίγουν νέο κύκλο καπιταλιστικής κρίσης, με την ΕΕ να συντονίζει τη σωτηρία των κερδών και των επιχειρηματικών ομίλων.

5. Η πολιτική της ΕΕ με τις συμφωνίες της για το μεταναστευτικό, δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέπει την Ευρώπη σε φρούριο-φυλακή.

6. Η ΕΕ προωθεί και απαιτεί την λεγόμενη «απελευθέρωση» των αγορών, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τα αποτελέσματα της οποίας είδαν οι λαοί με τραγικό τρόπο στα Τέμπη και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Οι «απελευθερωμένες» ιδιωτικές αγορές λειτουργούν με βάση το κριτήριο του κέρδους και όχι προς όφελος της κοινωνίας, λειτουργούν με χρηματιστήρια, όπου τα κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, το αέριο, οι μεταφορές κ.λπ. γίνονται πανάκριβα προϊόντα.

7. Με τον ευρωστρατό, πλάι στο ΝΑΤΟ, έχει επιθετική πολιτική και παίζει σημαντικό ρόλο στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, στο «στρατόπεδο της Δύσης», των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων τους, με επικίνδυνα αποτελέσματα για τη ζωή και την ειρήνη στην Ευρώπη.

8. Στην ΕΕ των πλούσιων, του πολέμου, του δημοσιονομικού σφαγείου και του φασισμού, ανθίζει η ακροδεξιά, ο αντικομμουνισμός, η καταστολή και ο ρατσισμός, τα σκάνδαλα κάθε είδους, τα λόμπι των εταιρειών και συμφερόντων των ισχυρών του κόσμου. Πελόνι, Όρμπαν, Λεπέν, και πολλά ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα κυβερνούν ή είναι προ των πυλών, ενώ οι τραπεζίτες και φιλελέδες τύπου Μακρόν τσακίζουν και καταστέλλουν τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας για να επιβάλλουν την ταξική και βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου. Στη χώρα μας, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ορκίζονται στην ΕΕ και την πορεία της Ελλάδας εντός της, ως ιερό και απαραβίαστο δρόμο…

9. Σε πολλές χώρες της ΕΕ οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι λαοί ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων-κεφαλαίου. Από τις μεγάλες μαχητικές απεργίες στη Γαλλία, τις απεργίες στη Γερμανία, τους αγώνες στην Ελλάδα, η σύγκρουση με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων είναι ο δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα, να επιβάλλουμε κατακτήσεις, να αλλάξουν τα πράγματα.

10. Ο στόχος της ρήξης, της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι στόχος του σήμερα και όχι ιδεολόγημα ή σύνθημα για κάποτε… Καμία «ρεαλιστική ανυπακοή» εντός ΕΕ και με υποταγή στον πυρήνα της (ΜΕΡΑ), ούτε καμία διάλυση της ΕΕ όταν θα έρθει ο… σοσιαλισμός (ΚΚΕ) δεν μπορούν να συγκρουστούν με την καθημερινή πολιτική που προωθεί αυτό το επιτελείο των αστικών τάξεων της Ευρώπης σε βάρος μας. Με διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αγώνα, κοινή πάλη των λαών και συντονισμό των κινημάτων, να ανοίξουμε το δρόμο για την αποδέσμευση από τη μαύρη ΕΕ, συμβολή στη διάλυσή της και σε μια νέα διεθνοποίηση και συνεργασία των λαών.

Να δυναμώσουμε την αριστερά της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Αντικαπιταλιστική ανατροπή για να ζήσει ο λαός!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση