#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Η πρώτη ψήφος να είναι ψήφος ανατροπής!

#Κάνουμε_ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Η πρώτη ψήφος να είναι ψήφος ανατροπής!

Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ζήσει αλλιώς!

Πρώτη ψήφος ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σύστημα της φτώχειας των πολέμων και του αυταρχισμού!

Απευθυνόμαστε σε κάθε μαθητή-τρια που δεν αντέχει το σχολείο της στείρας αριστείας και των προτύπων για τους λίγους, των δεξιοτήτων και ημιμόρφωσης, που το τι μαθαίνουμε καθορίζεται από τις ανάγκες της αγοράς.  Το σχολείο  που φτιάχνει ρομποτάκια, της κατήχησης και του ανορθολογισμού, που σκοτώνει κάθε δημιουργική μας πλευρά. Το σχολείο των ταξικών και εξεταστικών φραγμών και της παπαγαλίας. Το σχολείο που σπρώχνει τους πολλούς από τα 15 στην επαγγελματική εκπαίδευση  κατάρτιση και μαθητεία, και όσοι αντέξουν γίνονται άλογα κούρσας σε ένα λύκειο μικρό αριστοκρατικό προκειμένου να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο. Το σχολείο που προσπαθεί να μας μαθαίνει πώς να ανεχόμαστε την αδικία, πως να ανταγωνιζόμαστε το διπλανό μας και πώς να υποτασσόμαστε στην κανονικότητα μιας οικονομίας που μας θέλει φτηνούς ευέλικτους  και αναλώσιμους, γρανάζια για τα  κέρδη των λίγων

Σε κάθε μαθητή-τρια που δεν θέλει να αποδεχτεί ότι η ζωή μας από εδώ και μπρος θα είναι μέσα σε ένα περιβάλλον φτώχειας, ότι θα δουλεύουμε μια ζωή χωρίς το παραμικρό δικαίωμα στην εργασία μας καθώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛσυνέβαλαν ώστε αυτά να καταργηθούν. Που δεν διανοείται παιδεία υγεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά αντί να είναι,καθολικά,  δημόσια και  δωρεάν για όλους ιδιωτικοποιoύνται εμπορευματοποιούνται παραδίδονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Η παροχή τους να θεωρείται κόστος την ίδια στιγμή που δαπανώνται ασύλληπτα ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και καταστολή. Που δεν διανοείται ότι εν έτη 2023 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό, χάνονται ζωές από τρένα που συγκρούονται, από κακοσυντηρημένους λέβητες σε σχολεία, από τους φράχτες του θανάτου στα σύνορα. Που δεν ανέχεται την αστυνομοκρατία, που δεν ανέχεται την ποινικοποίηση των αγώνων μας με εισαγγελείς και τιμωρητική τηλεκπαίδευση   αντιστέκεται στην επιβολή ενός πέπλου αυταρχισμού που θέλει να σπείρει τον εκφοβισμό σε κάθε άνθρωπο που παλεύει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Που νιώθει να ασφυκτιά στο σύστημα της έμφυλης καταπίεσης γιατί δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα το φύλο και τη σεξουαλικότητά του, που οι γυναίκες γυρνούν σπίτι με τα κλειδιά στο χέρι γιατί δεν νιώθουν ασφαλείς, που οι μπάτσοι δίνουν συμβουλές στους γυναικοκτόνους. Που δεν θέλει στα πλαίσιο του ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ με τον άξονα Κίνας Ρωσίας, όπως εκφράζεται  στον πόλεμο στην Ουκρανία, να δώσει τη ζωή του/της για τα αφεντικά, αιματοκυλώντας ολόκληρους λαούς για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας, αλλά και για τη διαμόρφωση ισχύος και σφαιρών επιρροής για να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Που δεν ανέχεται η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιά να εμπλέκουν το λαό και τη νεολαία σε αυτό το θανάσιμο σπιράλ πολέμου μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση, με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, με αύξηση των στρατιωτικών δαπανών με όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού . Που δεν θέλει να ζει σε ένα κόσμο με ημερομηνία λήξης γιατί το κέρδος μπαίνει πάνω από τον κίνδυνο καταστροφής της φύσης. Που αναζητά πώς θα τσακίσει αυτό το σύστημα που μοιάζει με φυλακή για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Σε όλους και όλες που νιώθουν να ασφυκτιούν, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα!

Σ’ αυτές τις εκλογές το μαθητικό κίνημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να δώσουν μαχητικό παρόν. Η νεολαία μπορεί να δώσει ηχηρό μήνυμα καταδίκης όλων των αστικών κομμάτων που δήθεν θέλουν να της απευθυνθούν, αλλά είναι αυτά που με την πολιτική τους υποθηκεύουν το μέλλον της. Γι’ αυτό τους συμφέρει να καλλιεργείται μια λογική ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια, θέλουν να υπάρχει μεγάλη αποχή για να συνεχίσουν να κυβερνάνε για τα συμφέροντα των λίγων.

Εμείς σαν νΚΑ δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι μέσα από τις εκλογές μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Βλέπουμε τις εκλογές σαν μια μάχη για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της μόνης δύναμης που τα βάζει με το σύστημα που μας καταπιέζει. Να δυναμώσει το ρεύμα των ανυποχώρητων αγώνων ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίνει σύγκρουση με τα  νομοσχέδια που διαλύουν την παιδεία, με τον εργασιακό μεσαίωνα και την φτώχεια, με τον εθνικισμό και τα πολεμικά σχέδια, με το σεξισμό και το ρατσισμό. Είναι ψήφος καταδίκης της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ, της δήθεν αντιπολίτευσης που ψηφίζει τα πάντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ως κυβερνήσεις μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα που υποθηκέυουν το παρόν και το μέλλον μας. Είναι ψήφος καταδίκης των φασιστών του Βελλόπουλου και του Κασιδιάρη που το παίζουν αντισυστημικοί, αλλά βάζουν πλάτες στους εφοπλιστές και τα αφεντικά. Είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ που κρύβεται πίσω από κάθε νόμο στην εκπαίδευση και στην εργασία, πίσω από τις ιδιωτικοποίησεις των δημόσιων αγαθών.

Είναι ψήφος πραγματικά αντισυστημική, χωρίς μισόλογα για μια δήθεν ρήξη σε λογικά πλαίσια που πλασάρει το ΜΕΡΑ 25, δηλαδή για μια ρήξη που δε θα συγκρουστεί με το σύστημα και τους θεσμούς του, άρα θα καταλήξει ξανά να τους υπηρετεί. Είναι ψήφος αντικαπιταλιστική, γιατί σε αντίθεση με τη λογική του ΚΚΕ ότι σήμερα δεν μπορεί το κίνημα να διεκδικήσει την ανατροπή των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του χρέους, όλων όσων μαυρίζουν τις ζωές μας δηλαδή, βάζει στόχο την ανατροπή εδώ και τώρα για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι ψήφος  που δεν χαρίζει τους αγώνες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας  στα κοινοβουλευτικά παιχνίδια και τον κυβερνητισμό. Γιατί τελικά απέναντι στον καπιταλισμό που οδηγεί την ανθρωπότητα στο σκοτάδι, μόνο το όραμα μιας άλλης κοινωνίας μπορεί να μας δείξει το δρόμο για τους αγώνες μας σήμερα. Είναι η φωνή που αξίζει να δυναμώσουμε!

Καμία ψήφος σε ξένα σχέδια προς τα συμφέροντά μας!

Ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο κίνημα και στις εκλογές!

Και στις 21 Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!