Καταγγελία για την πολιτική στοχοποίηση του ΝΑΡ και της νΚΑ

Η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την εντεινόμενη πολιτική στοχοποίηση της δράσης της αλλα και συγκεκριμένων συντρόφων του αντιπολεμικού και ευρύτερου εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 8 Ιούλη, διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα της εισόδου του σπιτιού μέλους του Κ.Σ. της νΚΑ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, και αφαίρεσαν αποκλειστικά πολιτικά κείμενα, σημειώσεις πολιτικών τοποθετήσεων προσωπικές φωτογραφίες και κλειδιά. Με αντίστοιχο τρόπο το βράδυ της 28ης Ιούλη άγνωστοι εισέβαλλαν στα γραφεία του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. στην Αθήνα, σπάζοντας πόρτες, καταστρέφοντας υλικά και ψάχνοντας εξονυχιστικά τον χώρο, ενώ έδειξαν ιδιαίτερη «προτίμηση» στα γραφεία της εφημερίδας ΠΡΙΝ, κάνοντας άνω-κάτω το αρχείο της. Τα χαρακτηριστικά των διαρρήξεων, με τον ιδιαίτερα μεθοδικό και στοχευμένο χαρακτήρα τους, μας δείχνουν πως δεν πρόκειται για “συνηθισμένες” διάρρηξεις, αλλά για πολιτική στοχοποίηση, προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού αγωνιστών και αριστερών-κομμουνιστικών πολιτικών οργανώσεων. Δεν είναι άσχετα με όλο το ευρύτερο κλίμα στοχοποίησης και τρομοκράτησης αγωνιστών της πρόσφατης περιόδου.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που επιδιώκει να σηκώσει κεφάλι ο εθνικισμός και ο φασισμός, με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, ενώ παράλληλα κλιμακώνεται η πολεμική προετοιμασία, και η “μεταμνημονιακή” συνέχιση της επίθεσης με τις νέες περικοπές σε συντάξεις και το αφορολόγητο από το κεφάλαιο. Σε αυτή την ιστορική καμπή, η νΚΑ και το ΝΑΡ έχουν πάρει ξεκάθαρη εργατική-διεθνιστική και αντιπολεμική θέση σε όλα τα μεγάλα διακυβεύματα της περιόδου. Δηλώνουμε πως θα συνεχίζονται να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιχειρήσεις εκφοβισμού ενάντια στα κοινωνικά κινήματα και τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» φέρουν ακέραια τη πολιτική ευθύνη για την ανάπτυξη και δράση αυτών των μηχανισμών. Καλούμε σε επιστράτευση και επιφυλακή όλες τις κοινωνικές πολιτικές και κινηματικές δυνάμεις, απέναντι στην αντί-λαική επίθεση, που θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, και που πρέπει να απαντηθεί με συλλογικό, οργανωμένο, αποφασιστικό τρόπο.