Καταγγελία για τις αναίτιες προσαγωγές μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες δεκάδες προσαγωγές στην επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας που ακολούθησε μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στην ομάδα ΔΙΑΣ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην είσοδο των γραφείων. Ανάμεσα σ’ αυτές και ο σύντροφος Γ.Μ., ο οποίος όχι μόνο δεν είχε σχέση με την επίθεση στα γραφεία αφού βρισκόταν μακριά από το συγκεκριμένο σημείο αλλά μάλιστα συμμετείχε και σε τοπική εορταστική εκδήλωση για τις απόκριες! Την ώρα που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την περιοχή, ακινητοποιήθηκε αναίτια από αστυνομικές δυνάμεις και προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με αρκετά άλλα άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν μετανάστες από το Πακιστάν και τη Συρία ακόμη και Δανοί τουρίστες (!). Μάλιστα, τόσο ο σύντροφος όσο και οι περισσότεροι προσαχθέντες, παρόλο που είχαν μαζί τους ταυτότητες και δε διέθεταν στην κατοχή μας ο,τιδήποτε που να τους συνδέει με την επίθεση, προσήχθησαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των προσαχθέντων, στους οποίους όχι μόνο δεν επετράπη να τηλεφωνήσουν σε δικηγόρους αλλά αντίθετα διατάχθηκαν να κλείσουν τα τηλέφωνά τους.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα, βάρβαρα μέτρα, που φωτογραφίζεται πλάι-πλάι με τους νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και που με εντολή στοχοποιεί αντιφασίστες ακόμη και μέσα στο εφετείο, κάνει προσαγωγές στο σωρό, στοχεύοντας μάλιστα και σε «συνήθεις» γι’αυτήν «υπόπτους» όπως είναι οι μετανάστες που προσήχθησαν.
Με τη σημερινή ενέργεια, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η προσπάθεια εκφοβισμού της νεολαίας καθώς και η δημιουργία κλίματος τρόμου από τα ΜΜΕ καλά κρατεί. Κυβέρνηση, αστυνομία και υπουργείο «προστασίας» του πολίτη έχουν ξεκάθαρες ευθύνες και θα μας βρίσκουν απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια!

Το γραφείο τύπου της ν.Κ.Α