Καταγγελία της νΚΑ για στοχοποίηση συντρόφου

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζουμε την απρόκλητη στοχοποίηση του συντρόφου Π.Φ.  από δυνάμεις της αστυνομίας.
Στις 5 το πρωί της Κυριακής 19/3/2017 και χωρίς κάποιο συμβάν εν εξελίξει, δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν αναίτια το σύντροφο στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο για εξακρίβωση στοιχείων. Μετά τον έλεγχο ταυτότητας καθώς και τσάντας τον έβγαλαν και φωτογραφία (!), γεγονός πρωτοφανές για τέτοιες περιστάσεις. Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δε δίστασαν να κλωτσήσουν τον Π.Φ. και να αρχίσουν να τον ρωτούν αν στις 17 Νοέμβρη βρισκόταν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία. Με το πέρας του γεγονότος και στην προσπάθεια καταγγελίας του, από το τηλέφωνο της αστυνομίας ενημέρωσαν τον εν λόγω σύντροφο να απευθυνθεί στο ΑΤ Ομονοίας. Εκεί, και ενώ μετά από πολλές πιέσεις του ανέφεραν ότι δεν είναι πρωτόκολλο να τον βγάζουν φωτογραφία, ανέφεραν ότι για οποιαδήποτε καταγγελία θα πρέπει να πάει στο Μαρούσι…
Πέρα από την χυδαία και απροκάλυπτη στοχοποίηση του συντρόφου, τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα σε σχέσεις με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καταστολή και την ποινικοποίηση της αριστεράς και του κινήματος.
Την προηγούμενη φορά ήταν ο ΜΑΤατζής με την κάμερα να βγάζει φωτογραφίες τους αντιφασίστες διαδηλωτές στα δικαστήρια, τώρα η αστυνομία βγάζει φωτογραφίες και σε περαστικούς! Είναι φανερό ότι η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης και της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Και με τέτοιου είδους περιστατικά αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως οι ευθύνες αστυνομίας, κυβέρνησης και του υπουργείου που διακηρύσσει την υποτιθέμενη «προστασία» του πολίτη είναι βαριές, στοχοποιώντας τη νΚΑ και το ΝΑΡ καθώς και κάθε φωνή που αντιστέκεται. Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι επενδύουν στο φόβο μας!
Μόνη υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε τα μέγιστα στη συνέχεια του αγώνα για καλύτερη και ελεύθερη ζωή!  
vεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση