Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!

Το πρωί της Κυριακής 10/11, ομάδες ΟΠΚΕ και ΜΑΤ εισέβαλαν στο άδειο κτήριο της ΑΣΟΕΕ. Σε ένα τραγελαφικό τηλεοπτικό σόου, πάνοπλοι αστυνομικοί με τα όπλα προτεταμένα παραβίασαν στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων, εντοπίζοντας ένα “εκπληκτικό οπλοστάσιο”: κράνη μηχανής, μερικά άδεια μπουκάλια αλκοόλ, λινάτσες, απειλητικά καλοριφέρ. Στη συνέχεια, η σύγκλητος του ιδρύματος ανακοίνωσε πως η σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 17/11, προχωρώντας σε λοκ άουτ, με τα κτήρια να παραμένουν περικυκλωμένα από αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι προφανής η στόχευση του κράτους, λίγες μέρες πριν το τριήμερο του Πολυτεχνείου: η παραβίαση του ασύλου, η αποστείρωση των χώρων αγώνα των φοιτητών, η αποτροπή και στην ουσία απαγόρευση των μαζικών διαδικασιών των συλλόγων (την Τρίτη είναι προγραμματισμένη  νέα γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ), συνολικά η καταστολή του φοιτητικού κινήματος. Το εντυπωσιακό δε σόου, συνοδευμένο με ένα βουνό ψεμάτων και διαστρεβλώσεων περί «αναρχικών αρχηγείων, οπλοστασίων» και λοιπών φαντασιώσεων, στοχεύουν ακριβώς στο ριζοσπαστισμό της νεολαίας: η ενοχοποίηση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας που βγαίνει στο δρόμο ως «εγκληματικού στοιχείο» είναι βασικός στόχος του ιδεολογικού πολέμου που έχει εξαπολύσει στη νεολαία. Παράλληλα η κυβέρνηση, τα συστημικά ΜΜΕ μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργούν κλίμα απόλυτης τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, συνδυασμένο με προκατασκευασμένες ρεπορτάζ, fake news και «ανώνυμους» αγανακτισμένους φοιτητές. Η ακραία γκεμπελίστικη τακτική έχει βασικό στόχο να χτυπηθεί το κίνημα με κάθε τρόπο ακόμα και με νέους Γρηγορόπουλους όπως εμμέσως δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης.

Επιχειρούν να καταργήσουν το άσυλο των λαϊκών αγώνων και του φοιτητικού κινήματος, για να επιβάλλουν τις πιο βαθιά ταξικές αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, για να κάνουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς. Για να επιβάλλουν δίδακτρα και στις προπτυχιακές σπουδές, για να συνεχίσουν την υποχρηματοδότηση οδηγώντας τις βασικές σπουδές σε μαρασμό. Για να κάνουν τα πτυχία μας κουρελόχαρτα  και εμάς φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό γα εκμετάλλευση. Για να εγκαθιδρύσουν ένα δικό τους επιχειρηματικό άσυλο. Ένα άσυλο για τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να εκμεταλλεύονται την έρευνα του δημόσιου πανεπιστημίου και να δίνουν ένα ψίχουλο στους ερευνητές. Άσυλο για τους εργολάβους που θα αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο διοικητικές λειτουργίες στα πανεπιστήμια, έχοντας εργαζόμενους σκληρά εκμεταλλευόμενους. Άσυλο για τους καθηγητάδες που παίρνουν μίζες, ζητάνε φακελάκια για να βάλουν βαθμούς και παρενοχλούν φοιτήτριες. Στο δικό τους επιχειρηματικό άσυλο κανείς δεν θα  μπορεί να αντισταθεί, δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι!

Οι δομές και οι πολύμορφοι αγώνες του φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος, οι αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και η διαφορετική αφήγηση που κυοφορείται ακόμα και σήμερα – έστω και υπόγεια- στο εσωτερικό των Πανεπιστημίων είναι η πραγματική τους στόχευση.Αφήγηση της ρήξης και της ανατροπής. Αφήγηση που περιέχει φωτογραφίες από το μέλλον μιας γενιάς που δεν αντέχει άλλο, και θέλει να ανατρέψει τις πολιτικές της βαρβαρότητες, που στο σύνολο τους οι κυβερνήσεις μαζί με την Ε.Ε. υλοποιούν.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Δευτέρα 11-11 στην πλατεία Βικτωρίας στις 11:00 πμ. 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση