Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε νέους/ες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ!

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής που εξαπολύθηκε χθες κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν και αυτή τη φορά υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι σε νέους και νέες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ, οι οποίοι δέχτηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση ενώ πήγαιναν στην πορεία. Η αστυνομική βία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς δύο φοιτητές συνελήφθησαν, ενώ δύο φοιτήτριες και ένας εκ των φοιτητών τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!

Άμεσα, η πορεία για τους πρόσφυγες αλλάζοντας προορισμό, κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι δυο συλληφθέντες, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο αστυνομικό κλοιό: 7 λεωφορεία των ΜΑΤ κάθετα τοποθετημένα στους δρόμους έκοβαν την πόλη στα δύο, κι εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες με πλήρη εξάρτηση απαγόρευαν την πρόσβαση στο αστυνομικό τμήμα. Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από περιφερειακό σύμβουλο, δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΕΛΜΕ, μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, μέλη Δ.Σ. σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, με τη συνοδεία δικηγόρων, προσπάθησε να υποβάλει μήνυση στην αστυνομία και τα όργανά της για την πρωτοφανή αυθαιρεσία. Απέναντί της βρήκε και πάλι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και τη ρητή απαγόρευση του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή.

Τα όργανα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, ενθαρρυμένα από την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική και την ανοχή του υπουργείου Εσωτερικών, συνέχισαν για ώρες να αρνούνται όποιο δικαίωμα συλληφθέντων, διαδηλωτών και εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος και τελικά φόρτωσαν με 4 κατηγορίες τους δυο συντρόφους μας, παραπέμποντάς τους στο αυτόφωρο. Την αστυνομική αυθαιρεσία ακολούθησε και η εισαγγελική αυθαιρεσία! Με ταχύρυθμες διαδικασίες και χωρίς ούτε καν την παρουσία συνηγόρου, η δίκη των δύο φοιτητών ορίστηκε για τη Δευτέρα 21/12. Ο ένας από τους δύο φοιτητές θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό φρούρηση από τα χτυπήματα των ΜΑΤατζήδων!

Δεν είναι πρώτη φορά που άντρες των ΜΑΤ συμπεριφέρονται με βίαιο, και προκλητικό απέναντι τρόπο απέναντι σε αγωνιστές και νεολαίους, προς τους οποίους φροντίζουν να επιδεικνύουν ανέξοδα τη δήθεν μαγκιά τους. Ο στόχος τους ήταν και είναι ξεκάθαρος: να σταλεί ένα μήνυμα αναλγησίας και τρομοκρατίας στο λαό και τη νεολαία! Ιδιαίτερα τώρα περισσότερο από ποτέ θέλουν να κάμψουν το ξεδίπλωμα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπροστά στην εφαρμογή του νέου μνημονίου και των αντιδραστικών ευρωπαϊκών σχεδίων της ΕΕ για τους μετανάστες! Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείχτηκε άλλωστε περίτρανα πως μνημόνια και καταστολή πάνε μαζί, και πως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι όργανα επιβολής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται βίαια.

Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει! Μπροστά στον αυταρχισμό τους θα σηκώσουμε πρώτοι το γάντι μιας μαχητικής εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης! Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με το λαό και τη νεολαία στο δρόμο!

Απαιτούμε την άμεση αθώωση και την οριστική απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των 2 φοιτητών, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία όσων επιτέθηκαν στους νεολαίους αγωνιστές!

Καλούμε όλους και όλες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης στις 11.30π.μ.!

Το Γραφείο Τύπου της νΚΑ, 20.12.2015