Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΡ.Μ.Α και άλλων αντιφασιστών, μέσα στα δικαστήρια, σε χώρο υποτίθεται ελεγχόμενο και προστατευμένο, με την κάλυψη των δυνάμεων των ΜΑΤ. Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί στην διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται με τις καταθέσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Πιο συγκεκριμένα ενώ τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΡΜΑ και άλλοι αγωνιστές πέρασαν τον έλεγχο και μπήκαν στο εσωτερικό των δικαστηρίων, εμφανίστηκε ομάδα φασιστών με γκλομπ(!) και μπροστά στα μάτια της αστυνομίας τους επιτέθηκαν.

Η επίθεση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία και έρχεται σε μια περίοδο που πιέζεται η φασιστική οργάνωση καθώς σπάει η σιωπή και ο τρόμος. Μετά τις καταθέσεις για την υπόθεση των αιγυπτίων αλιεργατών, η δίκη προχώρησε στην εξέταση της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ το 2013 στο Πέραμα. Η κατάθεση του Σωτήρη Πουλικογιάννη, προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, αποκάλυψε το συντονισμένο χαρακτήρα της, ενώ ανέφερε ότι υπήρχε συνάντηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεργολάβους της Ζώνης, οι οποίοι τους πλήρωσαν αδρά για να προχωρήσουν σε δολοφονικές ενέργειες ενάντια στο σωματείο. Η κατάθεση αυτή έγινε σε μια γεμάτη αίθουσα, στην οποία προσήλθαν οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες μαζί με μέλη αριστερών οργανώσεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Η κατάθεση αυτή ήρθε να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο για τη στενή σχέση των φασιστών με το κεφάλαιο και τη δράση τους ενάντια στο μαζικό κίνημα και τους πολιτικούς χώρους που το στηρίζουν. Σε αυτές τις συνθήκες, η Χρυσή Αυγή επέλεξε την κλιμάκωση της έντασης προσπαθώντας να επαναφέρει σκηνικό τρόμου εντός και εκτός δικαστηρίου. Επιτέθηκε στους αντιφασίστες ενώ οι δικηγόροι της διέκοπταν διαρκώς τον Πουλικόγιαννη στη 2η μέρα της κατάθεσης του, κατορθώνοντας να διακόψουν δύο φορές τη σημερινή δίκη.

Σε αυτή την προσπάθεια τους έχουν τη σταθερή στήριξη της Αστυνομίας που τους ειδοποίησε για την άφιξη των αντιφασιστών, τους επέτρεψε να στήσουν την ενέδρα τους μέσα στο δικαστήριο και τους έδωσε τον αναγκαίο χρόνο για να επιτεθούν. Στη συνέχεια, με περίσσιο θράσος περικύκλωσε τους συγκεντρωμένους αγωνιστές και απείλησε να τους ψεκάσει με χημικά αν δεν σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Πρόκειται για ένα ακόμα στιγμιότυπο συνεργασίας του κράτους με τη Χρυσή Αυγή και προστίθεται στα πάρα πολλά που έχουν καταγραφεί στην εμπειρία του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη για το ρόλο που παίζει η αστυνομία και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά».

Η νΚΑ καλεί κάθε νέο και εργαζόμενο, κάθε άνθρωπου που σιχαίνεται το φασισμό και τον ολοκληρωτισμό να μην ανεχθεί την κυριαρχία του τρόμου. Σήμερα, το λαϊκό και εργατικό κίνημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συλλογικότητες της νεολαίας πρέπει να βγουν μπροστά για να τσακίσουν το μέτωπο φασισμού-κράτους-εργοδοσίας! Να επιβάλλουν την τιμωρία των δολοφόνων και όσων τους στηρίζουν!

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Εφετείο στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου στις 9.00 για να σπάσει η τρομοκρατία!

Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!