Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα και φίλη Μαρία Μάντζαρη

Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα και φίλη Μαρία Μάντζαρη, που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 35 της χρόνια.

Η Μαρία βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα από τα φοιτητικά της χρόνια ως μέλος της ΕΑΑΚ, στο σχήμα Α.Κ.Α. της Αρχιτεκτονικής, πάντα δραστήρια και χαμογελαστή.  Μαζί παλέψαμε στη φλόγα του φοιτητικού κινήματος, αλλά και σε όλες τις μάχες που ακολούθησαν.  Μέσα στην προκλητική και ανήσυχη εποχής της κρίσης, η Μαρία συνέχισε την πολιτική της δράση και στράτευση στις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά  στην Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Αρχιτεκτόνων και στις δράσεις του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Αγαπούσε το αντικείμενο που σπούδασε και διερευνούσε πάντα την ανατρεπτική πλευρά της εργασίας και των σπουδών της μέσα από την ακαδημαϊκή μελέτη και έρευνα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η συντρόφισσά μας πάλεψε απέναντι στην ασθένειά που την ταλαιπωρούσε με σθένος και αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και χαμόγελο. Η μαχητικότητα της και η συνολική της φυσιογνωμία και στάση ζωής μας δίνει κουράγιο, όχι για να συνηθίσουμε την απώλεια, αλλά για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια άλλη κοινωνία «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, αεικίνητη και χαμογελαστή ως ένας πολύ γλυκός, χαρισματικός και ζεστός άνθρωπος. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και η θλίψη μας βαθιά.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, δύναμη και κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους, την μητέρα της και τον αδερφό της.

Το τελευταίο αντίο θα το πούμε αύριο στις 13:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.