Να δοθεί άμεσα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα!

Να δοθεί άμεσα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα!

Η νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας. Η άρνηση χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις εισαγγελικές αρχές αποδεικνύει το ανάλγητο της ελληνικής δικαιοσύνης, που οδήγησε τον κρατούμενο στην Εντατική μετά από πολυήμερη απεργία πείνας. Το αυτονόητο δικαίωμα των κρατούμενων σε άδεια αφαιρείται από το Δημήτρη Κουφοντίνα με φρονηματικά κριτήρια, και χωρίς καμία νομική βάση.

Κανέναν κράτος δικαίου, όπως το υπερασπίζονται, δεν μπορεί να υποκύπτει σε έξωθεν πολιτικές πιέσεις από ΗΠΑ, ΝΔ  αστικά ΜΜΕ μέχρι και πολιτικά τζάκια. Για αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αστική δικαιοσύνη όχι μόνο ανεξάρτητη δεν είναι, αλλά καθορίζεται από πολιτικά κριτήρια και δε διστάζει να οδηγήσει έναν κρατούμενο στη σωματική εξάντληση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του.

Να δοθεί άμεσα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, να σταματήσει η φρονηματική αξιολόγηση που υπερισχύει της νομικής του αντιμετώπισης ως κρατούμενο.

Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των κρατουμένων στις φυλακές-κολαστήρια των «ξαφνικών θανάτων» ενός σωφρονιστικού συστήματος που παραπαίει.