Να μην ξεχαστεί αυτή η φασιστική δολοφονία!

Να μην ξεχαστεί αυτή η φασιστική δολοφονία!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου ο Petrit Zifle, αλβανός εργάτης, κάτοικος της Λευκίμμης, βρίσκεται νεκρός έχοντας δεχθεί 3 τουφεκιές από κυνηγετική καραμπίνα, ανάμεσα σε δύο χωριά της περιοχής. Μετά από λίγες μέρες, ο δολοφόνος συλλαμβάνεται, ομολογεί το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται και στη συνέχεια βρίσκεται και το φονικό όπλο. Με τη σύλληψη του δράστη γίνεται γνωστή η ταυτότητά του: ντόπιος, γνωστός στην τοπική κοινωνία για τη σχέση του με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η φασιστική αυτή δολοφονία δεν είναι τυχαία, ούτε απλά αποτέλεσμα «προσωπικών διαφορών». Το δηλητήριο του εθνικισμού και του μίσους, που ξεχύθηκε (ειδικά στοχοποιώντας τον αλβανικό λαό) τόσο με αφορμή το ζήτημα Κατσίφα, όσο και γύρω από το Μακεδονικό ζήτημα (άλλωστε έτσι ξεκίνησε και η λεκτική αντιπαράθεση που οδήγησε στη δολοφονία), αποτελεί τον πραγματικό υπαίτιο, τον πραγματικό δολοφόνο. Και βέβαια αυτοί που το έσπειραν και το χρησιμοποίησαν. Δηλαδή η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι διάφορες φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν το τελευταίο διάστημα να «ξεμυτήσουν» και να εμφανιστούν στο δρόμο. 

Οι ψευτονταήδες ναζί παριστάνουν τους καμπόσους στους φτωχούς εργάτες και μετανάστες, στο Πέραμα όμως (όπως και παντού βέβαια) είναι τα καλύτερα σκυλιά της εργοδοσίας (γι’ αυτό παίρνουν και επαίνους από την Κινέζικη πρεσβεία!). 

Η απάντηση του μαζικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς στο φασιστικό έγκλημα στην Λευκίμμη είναι σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής! Άμεσο λοιπόν καθήκον του κινήματος είναι η άνοδος της αντιφασιστικής πάλης. Η οποία όμως για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι μαζική, μαχητική αλλά να είναι και αντικαπιταλιστική, ώστε να στοχοποιούνται οι πραγματικοί ένοχοι και εντολείς των ταγμάτων εφόδου, οι καπιταλιστές και η κρίση τους.  Για να μην ξεχαστεί αυτή η δολοφονία. Για να μην υπάρξουν άλλες. Για να μην γίνει ο τρόμος τρόπος ζωής.

Ήταν εργάτης ήταν κι Αλβανός
Με ταξικούς αγώνες χτυπιέται ο φασισμός!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/12

ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ