ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων: Να καταδικαστεί μαζικά το πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων: Να καταδικαστεί μαζικά το πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

Να παρθουν πίσω οι συλλήψεις. Καμία δίωξη στους αγωνιστές!

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε το κρεσέντο καταστολής που έλαβε χώρα σήμερα 6/12 στο κέντρο της πόλης ενάντια στον κόσμο που βρέθηκε εκεί να διαδηλώσει για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά από κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), της Rosa Nera και άλλων φορέων της πόλης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας!

Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ – ΔΙΑΣ αφού προσέγγισαν το σημείο διαμαρτυρίας, προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις στο ψαχνό, σκίσιμο των πανό τους και τέλος σε 8 προσαγωγές αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας. Οι προσαγωγές μάλιστα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις!

Η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως όσοι και όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή, υπερασπιζόμενοι/ες τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού αλλά και τις ανάγκες του σε συνθήκες πανδημίας, θα καταστέλλεται με τον σκληρότερο τρόπο. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που θέλουν να επιβάλουν στο λαό και τον κόσμο του κινήματος δεν θα περάσει. Θα σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, θα αντισταθούμε στη νέα βαρβαρότητα κυβέρνησης-κεφαλαίου, όπως έκαναν σήμερα χιλιάδες κόσμου σε γειτονιές και πόλεις όλης της Ελλάδας!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία.
Να απελευθερωθούν χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες!

Τοπικές Οργανώσεις Χανίων:
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση