ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων: Φτάνει με τα καουμποϊλίκια της ΟΚΔΕ στα Γιάννενα

ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων: Φτάνει με τα καουμποϊλίκια της ΟΚΔΕ στα Γιάννενα

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις τραμπούκικες πρακτικές της ΟΚΔΕ. Στις 24/5 μέλη της ΟΚΔΕ τραμπούκισαν και χτύπησαν δύο κοπέλες, πρώην μέλη τους, μια εκ των οποίων είναι μέλος της νΚΑ, στο χώρο του πανεπιστημίου. Οι δυο κοπέλες δέχτηκαν προπηλακισμούς και στην συνέχεια χτυπήθηκαν και σύρθηκαν κάτω, ενώ κλάπηκε το κινητό της μιας εξ αυτών. Η επίθεση αυτή διεξήχθη από γνωστά στελέχη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη απλά παρακολουθούσαν το σκηνικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος των συλλόγων και των πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της πόλης  έρχεται αντιμέτωπος με αυτές τις πρακτικές από τον εν λόγω χώρο. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργανισμών ( ΕΕ, ΟΟΣΑ ), προσπαθεί να διαλύσει οποιαδήποτε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας και να καταργήσει το Πανεπιστήμιο ως ελεύθερο χώρο διακίνησης ιδεών, πολιτικοποίησης και συνολικότερης παροχής μόρφωσης για την κοινωνία, το φοιτητικό κίνημα μέσα από τις μαζικοδημοκρατικές του διαδικασίες,  έδωσε την απάντηση που αρμόζει, αποτρέποντας την καθιέρωση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα. Στην περίοδο αυτή, η ΟΚΔΕ επιλέγει να συστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, για να παίξει το ρόλο της ασφάλειας μέσα στα ιδρύματα. καθορίζοντας ποιός και που θα κινείται μέσα στο χώρου του πανεπιστημίου.

Η πράξη της, έτσι και αλλιώς εχθρικής σε κάθε τι κοινωνικό και αποκλεισμένης από την πραγματικότητα οργάνωσης της ΟΚΔΕ, δεν είναι απλά εξοργιστική. Οι πρακτικές αυτές, οι οποίες αναπαράγουν στο μέγιστο την κουλτούρα της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας, δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της αριστεράς και του κινήματος. Σε μια περίοδο που το κεφάλαιο χρησιμοποιεί όλη του την δύναμη για να ξεμπερδέψει οριστικά με το φοιτητικό και εργατικό κίνημα, ποινικοποιώντας το συνδικαλισμό και χτυπώντας όλους τους δημόσιους κοινωνικούς χώρους με τις δυνάμεις καταστολής, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει στο χώρο του Πανεπιστημίου. Θα προασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα ελεύθερη πρόσβασης στους δημόσιους κοινωνικούς χώρους. Τα καραγκιοζιλίκια της ΟΚΔΕ δεν είναι απλές γραφικότητες. Είναι επικίνδυνα, καθότι απειλούν και τρομοκρατούν κόσμο με παρενοχλητικές και βίαιες συμπεριφορές.  Δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά, ούτε καν με «νόμους του περιθωρίου» και δεν είναι ανεκτά, όχι μόνο σε τούτη την πόλη, αλλά και πουθενά αλλού. Πρέπει να καταδικαστούν μαζικά, καθώς με τη συμπεριφορά τους, ειδικά τους τελευταίους μήνες, έχουν διαχωρίσει ντε φάκτο τη θέση τους από οποιαδήποτε προσπάθεια μετωπικής δράσης, αλλά και από τον πολιτισμό και το περιεχόμενο της αριστεράς.  Κάθε συλλογικότητα του κινήματος, κάθε αριστερός και αριστερή, κάθε οργάνωση, θα πρέπει να αποβάλλει και να καταδικάσει αμετάκλητα και κάθετα τέτοιες τακτικές.

Σε ό,τι αφορά το ΝΑΡ και τη νΚΑ Ιωαννίνων, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ούτε θα ανεχθούμε, ούτε θα επιτρέψουμε τέτοιες επιθέσεις.

οργανώσεις Ιωαννίνων ΝΑΡ-νΚΑ
25/5/21