ΝΑΡ-νΚΑ: Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας στο Ρέθυμνο

ΝΑΡ-νΚΑ: Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας στο Ρέθυμνο

Καταγγέλλουμε την εισβολή ομάδας αστυνομικών στο Ρέθυμνο σε σπίτι φοιτήτριας, συνδικαλίστριας και μέλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και της Attack στα ΑΕΙ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση).

Η εισβολή συνέβη στις 5 το πρωί και η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι και προσήγαγε την ίδια και ακόμα έναν φοιτητή που εκείνη την ώρα κοιμούνταν στο αστυνομικό τμήμα! Η επιχείρηση οργανώθηκε “για να βρεθεί ποιος ευθύνεται για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου”! Μετά από αρκετή ώρα η προσαχθείσα κι ο προσαχθείς αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος της εισβολής είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία που εξαπολύονται σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται συλλογικά, στο φοιτητικό και ευρύτερα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ που διεξάγει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινακου λαού με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. και θέλουν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν θα αφήσουμε την Ασφάλεια να μπαίνει ανενόχλητη στα σπίτια μας! Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και συστήματος. Μέσα από συλλογικούς αγώνες δίνουμε τη δική μας απάντηση!

ΝΑΡ για κομμουνιστική απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
26/4/2024


Ανακοίνωση Οργανώσεων ΝΑΡ-νΚΑ Κρήτης

Οι οργανώσεις Κρήτης του ΝΑΡ και της νΚΑ καταγγέλλουμε απερίφραστα την εισβολή αστυνομικών σήμερα 26/4 στις 5 το πρωί, σε σπίτι φοιτητών στο Ρέθυμνο, εκ των οποίων η μια φοιτήτρια της Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Attack, και την προσαγωγή τους στην ασφάλεια!

Σύμφωνα με την ασφάλεια αφορμή για την επιχείρηση αυτή ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της πόλης! Χωρίς καμία δικαιολογία για το πώς στοχοποιήθηκε, ακολουθήθηκε και προετοιμάστηκε μέσω εισαγγελίας η βίαιη εισβολή στο σπίτι της φοιτήτριας και μέλους μας, είναι ξεκάθαρη η πολιτική και οργανωμένη στοχοποίηση για πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς! Άλλωστε στο Ρέθυμνο όταν οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ πριν λίγο καιρό είχαν κρεμάσει γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, επιχειρηματίες και αστυνομία το κατέβασαν άρον άρον γιατί χαλούσε την εικόνα του τουρισμού. Η επίθεση αυτή αποτελεί εξάλλου μια συνέχεια των πρόσφατων πειθαρχικών διώξεων φοιτητών, αγωνιστών και μελών μας στην Πάτρα για τη συμμετοχή τους στο φοιτητικό κίνημα απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μυρωδιά χούντας η αστική δημοκρατία του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που υπηρετεί η ΝΔ και η αστική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τις αναδιαρθρώσεις και τους νόμους που ψηφίζουν απέναντι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας. Για αυτούς είναι επακόλουθη η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα της αστικής πολιτικής, όσων παλεύουν για μια άλλη κοινωνία στο ζοφερό παρόν της ανεργίας, της φτώχειας, των καπιταλιστικών πολέμων, της άκρατης και αδηφάγας τουριστικοποίησης που καθιστά αδύνατη την επιβίωση στην Κρήτη. Η επίθεση αυτή που εξαπολύεται σε κάθε άκρη της χώρας και βάζει στο στόχαστρο νέους και νέες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων και του νεολαιίστικου κινήματος που δίνουν αγώνες σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονίες δεν είναι τυχαία…

Ενοχλεί η αντικαπιταλιστική αριστερά και η δράση της στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ενοχλεί που παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην σύνδεση τους με τα αντιπολεμικά συνθήματα που αντηχούν σε όλο τον κόσμο ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, τους άδικους καπιταλιστικούς πολέμους!

Μετά από το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα των προηγούμενων μηνών για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η νεολαία βγήκε ξανά δυναμικά στο προσκήνιο. Στην εποχή της ακρίβειας, της διαρκώς εντεινόμενης υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας, την εποχή των αμέτρητων Airbnb, των αβάσταχτων για την τσέπη της πληττόμενης νεολαίας ενοικίων και της μετατροπής των νησιών, και δει της Κρήτης, σε τεράστια τουριστικά θέρετρα, νέοι και νέες αντιστέκονται! Η προσπάθεια κυβέρνησης, τοπικής εξουσίας και πρυτανικών αρχών να κάμψουν τους αγώνες της νέας γενιάς θα πέσει στο κενό! Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες της νεολαίας που με τα χίλια ζόρια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα για να σπουδάσει ή να ζήσει απλά σε τουριστουπόλεις. Τέλος στις αυθαιρεσίες των σωμάτων καταστολής που νομίζουν ότι θα μπουκάρουν σε σπίτια αγωνιστών και αγωνιστριών ανενόχλητοι!

Η απάντηση θα δοθεί από το οργανωμένο, πολιτικό, λαϊκό κίνημα, από την αγωνιζόμενη νεολαία, τους εργαζόμενους, από όσους πνίγει αυτό το σύστημα και ψάχνουν τρόπους να το ανατρέψουν! Μέσα από δυνατούς, ανεξάρτητους και μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους κ σωματεία, να δώσουμε αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια! Προσπαθούν να λυγίσουν την αντικαπιταλιστική αριστερά, την Attack στα ΑΕΙ και τα μέλη της και επιτίθονται στους αγώνες που δίνει μέσα από τα κινήματα, γιατί την φοβούνται. Και πολύ καλά κάνουν και μας φοβούνται! Γιατί το οργανωμένο πολιτικό κίνημα νεολαίας αποτελεί καρδιά του ρεύματος ανατροπής όσων εκείνοι φέρνουν και η νΚΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΎΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ!

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 26/4, στις 18:00, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου!