Μπροστά η νεολαία στις διεργασίες για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα! (photos)

Μπροστά η νεολαία στις διεργασίες για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα! (photos)

Με σημαντική συμμετοχή νέων διάφορων γενιών, ηλικιών, κλάδων και περιοχών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και κλίμα αισιοδοξίας το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουλίου στην Καισαριανή οι εργασίες της πρώτης Πανελλαδικής Συνάντησης που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Διαλόγου για Σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα».

 

Μέσα στις δεκάδες ομιλίες του διημέρου 10-11 Ιουλίου, έδωσαν το δικό τους στίγμα οι πλούσιες θεωρητικές και ιδεολογικές αναζητήσεις που μπορούν να συμβάλουν σε μια φρέσκια και μαχητική πορεία για τη συγκρότηση κομμουνιστικού ρεύματος και σύγχρονης κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας.

Οι πάνω από 300 συμμετέχοντες στη διαδικασία, υπερψήφισαν με ευρεία πλειοψηφία το «Κείμενο Αρχών και Γενικών Κατευθύνσεων» καθώς και την Πολιτική Εισήγηση ως προγραμματικά ντοκουμέντα, ενώ ακολούθησε και η ανάδειξη νέας, πανελλαδικής γραμματείας της πρωτοβουλίας με σημαντική συμμετοχή νέων αγωνιστριών και αγωνιστών. Αποφασίστηκε ακόμη η συγκρότηση 5 επιτροπών εργασίας για βασικές θεματικές του κομμουνιστικού προγράμματος και της διατύπωσης κειμένων και επεξεργασιών πάνω στις θεματικές.

 

Η Πανελλαδική Συνάντηση αποφάσισε τη συνέχεια της δράσης στο εξής ως «Πρωτοβουλία για Σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα», αποτυπώνοντας τη νέα, ανώτερη φάση αποφασιστικής συγκέντρωσης δυνάμεων και ανάπτυξης του περιεχομένου της. Το αισιόδοξο και ουσιαστικό βήμα που πραγματοποιήθηκε με τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης αποτελεί κάλεσμα στράτευσης και μάχης για την ανάπτυξη της δράσης των κομμουνιστών και κομμουνιστριών σε όλα τα επίπεδα με νέα ορμή.

 

Σημειώνουμε ότι το 53% όσων συμμετείχαν με κάρτα στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης ήταν κάτω από 30 ετών και ο μέσος όρος ηλικίας τα 37 χρόνια, γεγονός που θέλουμε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσπάθεια για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στον 21ο αιώνα είναι ανάγκη να είναι υπόθεση με καρδιά του τη νεολαία!

Σε όλους τους νέους και τις νέες συναδέλφους, συμφοιτητές, συμμαθητές, συναγωνιστές απευθυνόμαστε και τους καλούμε να γίνουν πρωταγωνιστές σε μια νέα εξόρμηση των κομμουνιστικών ιδεών, σε μια νέα ανώτερη στράτευση στην υπόθεση ενός νέου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος και μιας σύγχρονης μαζικής κομμουνιστικής οργάνωσης νεολαίας.

Διαβάστε την Πολιτική Εισήγηση, το Κείμενο Αρχών και το Διάλογο στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας στο site της: https://neoprogrammakomma.home.blog/