νΚΑ: Ανακοίνωση για τον βίαιο τραυματισμό της 16χρονης από δυνάμεις καταστολής

νΚΑ: Ανακοίνωση για τον βίαιο τραυματισμό της 16χρονης από δυνάμεις καταστολής

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Καταδικάζουμε την σχεδιασμένη, απρόκλητη επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής σε ομάδα αντιφασιστών/τριών, μετά τη λήξη της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στο Ν. Ηράκλειο, το Σάββατο 28 Οκτώβρη, στην πλατεία Ηρακλείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανήλικου κοριτσιού, μόλις 16 χρονών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 16χρονη δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άνδρες της ΟΠΚΕ και μεταφέρθηκε φρουρούμενη στο ΓΝ Γεννηματάς , απ’ όπου οι άνδρες της ασφάλειας δεν αποχώρησαν ούτε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιατρών, ενώ παράλληλα της κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο, χωρίς εξηγήσεις, δρώντας κυριολεκτικά σαν συμμορία.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης να συγκαλύψει το περιστατικό, με την επίσημη ανακοίνωση να παρουσιάζει τους άνδρες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι έφεραν πλήρη εξάρτηση, ως … αμυνόμενους και τους νέους αντιφασίστες/τριες ως … επιτιθέμενους. Χαρακτηριστικό δε της προκλητικότητάς τους είναι ότι στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρουν ότι ξαφνικά «βρέθηκε χτυπημένη» στην άσφαλτο γυναίκα και ότι, αφού μάλιστα διαπιστώθηκε πως αυτή ήταν ανήλικη, ούσα βαριά τραυματισμένη και νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο, συνελήφθη (!) με την «κατηγορία» της …. «συμμετοχής στην επίθεση» και «αφέθηκε ελεύθερη» κατόπιν εντολής Εισαγγελέα.

Από τις συλλήψεις στο σωρό, την κατασκευή ανυπόστατων κατηγορητηρίων , το ξύλο σε διαδηλωτές και το πνίξιμο των διαδηλώσεων στα χημικά που βαφτίζεται ως τυχαίο χτύπημα σε «ζαρντινιέρα», η επίθεση στην 16χρονη δεν ήταν άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες θωρακίζουν τους κατασταλτικούς και δικαστικούς μηχανισμούς για να σπείρουν τον τρόμο στέκονται απέναντι στον οργανωμένο λαό και τη νεολαία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύοντας στο δόγμα νόμος-τάξη-κέρδη, εντείνει την αστυνομοκρατία, προσλαμβάνει συνεχώς αστυνομικούς και επενδύει εκατομμύρια στον εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας, κλείνοντας το μάτι στους φασίστες. Ιδιαίτερα ενόψει της μεγάλης αντιφασιστικής διαδήλωσης της 1ης Νοέμβρη, η οποία θα ακυρώσει την ανακοινωμένη νεοναζιστική φιέστα στο Νέο Ηράκλειο, δείχνει ακόμα μία φορά ότι είναι απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα και τη νεολαία που αγωνίζεται, την οποία στοχοποιεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει.

Εμείς τους δηλώνουμε σε όλους τους τόνους:

  • Κάτω τα χέρια από τη νεολαία! Να πληρώσουν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης , που δρουν σαν εγκληματική οργάνωση στις γειτονιές μας, με την πλήρη πολιτική κάλυψη από το υπουργείο και την κυβέρνηση.
  • Καμιά ανοχή στους φασίστες, στις σχολές, τα σχολεία και τις γειτονιές μας. 1η Νοέμβρη ακυρώνουμε την νεοναζιστική φιέστα τους.
  • Αφοπλισμός ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ και όλων των σωμάτων ασφαλείας. Λεφτά για την υγεία και την παιδεία, όχι για το στρατό και την αστυνομία.
  • Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών που βαρύνουν την 16χρονη. Καμία μόνη/κανένας μόνος απέναντι στο κράτος.

Όλες και όλοι την Τετάρτη, 1.11.2023 στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18:00 στο σταθμό του Ν.Ηρακλείου!