νΚΑ: ΕΒΕ, Κεραμέως και φασίστες δε χωράνε στα σχολεία μας!

νΚΑ: ΕΒΕ, Κεραμέως και φασίστες δε χωράνε στα σχολεία μας!

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΕΒΕ), ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10, ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΑΠΟΧΕΣ / ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/10 ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Πανελλαδικές πορείες. Στην ΑΘήνα: Πορεία από το Εφετείο στη Βουλή στις 6.00 μ.μ.

 

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ)  που πέταξε εκτός πανεπιστημίων 40.000 μαθητές. Τράπεζα Θεμάτων, δηλαδή ουσιαστικά πανελλαδικές εξετάσεις, σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Κι άλλες εξετάσεις «διαγνωστικές» στην 3η γυμνασίου και την 6η δημοτικού!! Σχολεία χωρίς υγειονομικά μέτρα και με παιδιά συνωστισμένα εν μέσω πανδημίας. Μία τάξη για 30 μαθητές. Πειθαρχικά για τους μαθητές. Λειτουργικά προβλήματα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το δημόσιο σχολείο ξεκίνησε με όλα τα προβλήματα που του φόρτωσε η Κεραμέως και οι πολιτικές υποβάθμισής του τόσα χρόνια.

 

  • Αυτή η παιδεία δημιουργεί διαρκείς εξεταστικούς φραγμούς σπρώχνοντας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών εκτός σχολείου και πανεπιστημίου. Με την εφαρμογή της ΕΒΕ γίνεται όλο και περισσότερο σχολείο για λίγους και εκλεκτούς. Οι υπόλοιποι μαθητές μετατρέπονται σε πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια ή φθηνοί και αναλώσιμοι μαθητευόμενοι-εργαζόμενοι των ΙΕΚ, φτηνοί και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι για τα αφεντικά.
  • Με την «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικών πολλά από τα σχολεία στις λαϊκές γειτονιές που τα υποβαθμίζουν, θα τα βγάλουν «άχρηστα» και θα τα κλείσουν! Ετσι έγινε όπου εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα.
  • Το σχολείο θυμίζει όλο και περισσότερο προετοιμασία για το απογευματινό φροντιστήριο και το πανεπιστήμιο. Κάπως έτσι, το σημερινό σχολείο αντί να προσφέρει μόρφωση και γνώσεις και να καλλιεργεί την κριτική σκέψη στους μαθητές, ωθεί στην παπαγαλία, γίνεται αγκάθι στον ελεύθερο χρόνο από τον φόρτο εργασίας και καλλιεργεί τον ανταγωνισμό.
  • Η κυβέρνηση θέλει υποβαθμισμένη και υποχρηματοδοτούμενη παιδεία. Υποχρεώνει τα σχολεία να ψάχνουν να βρουν χορηγούς για να επιβιώσουν και τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να «περισσεύουν» λεφτά για Rafale και φρεγάτες, για να υπάρχει σε κάθε γωνία των γειτονιών μας αστυνομία.

 

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Οι μαθητές δεν πρόκειται να κάτσουν με σκυμμένο το κεφάλι και η κυβέρνηση το ξέρει καλά αυτό. Με το που ξεκίνησαν οι πρώτες καταλήψεις σχολείων και οργανώθηκαν οι πρώτες πορείες το Υπουργείο Παιδείας έβαλε σε λειτουργία την τηλεκπαίδευση,  ώστε να τρομοκρατήσει τους μαθητές με απουσίες και εμφάνισαν την αύρα και τα γκλομπ των ΜΑΤ απέναντι στους δασκάλους που κινητοποιούνταν. Από κοντά και οι φασίστες, βγήκαν παγανιά για να χτυπήσουν, όχι  την κυβέρνηση, αλλά αγωνιστές φοιτητές και μαθητές.

Όσο, όμως, η κυβέρνηση αποφασίζει να αγνοεί τις φωνές των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, το πανεκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να επιβάλει το δίκιο του. Με τις αποφάσεις των μαθητών για αγώνες και καταλήψεις, οι εκβιασμοί της τηλεκπαίδευσης και των απουσιών θα πέφτουν στο κενό όταν θα βρίσκουν άδειες αίθουσες και κλειστούς υπολογιστές από όλους τους μαθητές!

Μόνο με αποφασιστικότητα στους αγώνες μπορεί να αποσυρθεί η ΕΒΕ,ο νόμος Κεραμέως και να μετρήσουμε βήματα για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Κι ενώ τα προβλήματα στο σημερινό σχολείο που δημιουργούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές είναι παρόντα, άλλο ένα έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Οι φασίστες επιδιώκουν να σηκώσουν κεφάλι εντός των σχολείων μας ξανά. Ενώ σιωπούν για όλα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των μαθητών, με αφορμή τον εμβολιασμό και με συνομωσιολογία προσπαθούν να ξαναχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο και τον σκοταδισμό τους. Να δράσουμε άμεσα για να ξεριζώσουμε από σχολεία και γειτονιές τις εγκληματικές αυτές ιδέες και οργανώσεις. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι ολοφάνερο πώς δεν αρκούν οι δίκες για να τσακίσουν το φασισμό. Ως μακρύ χέρι του συστήματος θα εμφανίζεται και θα δρα όταν χρειάζεται, χτυπώντας τους αγώνες και αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα τη νεολαία πουλώντας εθνικισμό και ρατσισμό. Διαίρε και βασίλευε για τους φτωχούς, ώστε να είναι πιο ευάλωτοι και φοβισμένοι στον κοινωνικό μεσαίωνα που ζουν.

Οι μαθητές ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους συμμαθητές τους, τους γείτονές τους, τους φίλους τους λόγω χρώματος και καταγωγής. Ξέρουν ότι εχθρός τους είναι η κυβέρνηση και τα αφεντικά αυτού του κόσμου, που τους θέλουν αμόρφωτους, σύγχρονους δούλους για τα κέρδη τους. Ότι εχθρός τους είναι ένα σύστημα που δίνει τα πάντα στους πλούσιους, που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, καταστρέφουν το περιβάλλον, οδηγούν ακόμα και σε πολέμους για τα συμφέροντά τους. Οι δολοφόνοι με τις σβάστιγγες του Φύσσα και του Λουκμάν είναι τα τσιράκια τους.

Για αυτό οι μαθητές αντιστέκονται! Και απέναντι στην κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των ταξικών φραγμών και στους φασίστες!

Με αντιφασιστική μέρα δράσης σε όλα τα σχολεία την Πέμπτη 7/10, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Οργανώνουμε συζητήσεις και προβολές στα σχολεία με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας, ετοιμάζουμε πανό για τις αντιφασιστικές πορείες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ! SCHOOLS ARE ANTIFA!

 

Με καταλήψεις και μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα 11/10 με σκοπό να ανατραπεί τώρα η αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Διεκδικούμε:

* Όχι στους διαρκείς εξεταστικούς φραγμούς. Κατάργηση της ΕΒΕ, της Τράπεζας θεμάτων και των «διαγνωστικών» εξετάσεων! Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ! Καμιά σκέψη για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολών αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

* Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους τους μαθητές. Όχι στο σχολείο πολλών ταχυτήτων.

* Συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και όλων των προηγούμενων νόμων για το νέο σχολείο.

* Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία. Κατάργηση του νέου νόμου για την αξιολόγηση και την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων. Καμιά εμπλοκή επιχειρήσεων και χορηγών στα σχολεία μας!

* 15 μαθητές ανά τάξη. Κανένα κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων. Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους! Υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων μαθητών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ !

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
06/10/2021